TG Telegram Group Link
Channel: Аудіокниги українською
Back to Bottom
«Депеш мод» Сергій Жадан

Троє друзів мусять терміново знайти четвертого, який зник у невідомому напрямку, і повідомити йому про самогубство вітчима. Саша Карбюратор повинен встигнути на похорон…
Що це: пронизливий ліричний текст? стьоб? практичний довідник для нонконформіста і лівого терориста? релігійний роман? роман-знущання? «Депеш Мод» тільки з першого погляду скидається на галюцинацію напівголодного студентика, насправді це строкатий портрет перехідної доби і покоління, яке зависло в жорстокому міжчассі дев’яностих.

Тривалість: 4:52:59

#Художня
«Коханець леді Чаттерлей» Девід Лоуренс

Після переїзду до маєтку Регбі з чоловіком в інвалідному візку, життя Констанс Чаттерлей втратило колишні сенс та чарівність. Тепер її дні серед інтелігенції та людей мистецтва змінилися сірими спокійними буднями в родовому будинку Чаттерлеїв.
Кліффорд Чаттерлей, розуміючи потреби дружини та сподіваючись мати спадкоємця, дає дозвіл завести коханця. Тоді він й подумати не міг, що вибір Конні впаде на похмурого та бідного єгеря... Зустрівшись одного разу в лісі, вони насмілюються на роман, повний чуттєвих експериментів.

Тривалість: 11:55:55

#Художня
«Інтернат» Сергій Жадан

...Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі.
...Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім.

Тривалість: 9:04:25

#Українська
«Ген воїна» Руслан Горовий

Лише чотири історії, кожна з яких захоплює вас живими, гострими й бурхливими відчуттями та трохи змінює вас і ваше життя. Хоча останнє ви відчуєте значно пізніше.
Історія військового пілота у зоні АТО (оповідання «Нижче неба»), історія кохання сільського електрика та залізничниці-практикантки на провінційному залізничному переїзді (оповідання «Переїзд») та історія блогера і його розслідування таємниці загибелі своїх батьків через багато років потому (повість «Буенос діас, чіка»). А також — історія однієї сучасної спецоперації, за участі спецпризначенців України та Росії, в зоні відчуження, в якій є й авторська, фантастична, версія того, що насправді сталося на Чорнобильській АЕС майже тридцять років тому (повість «Ген воїна»).
І, як завжди, майже усі герої Руслана Горового мають реальних прототипів. Навіть у повісті, де висувається фантастична гіпотеза. Адже автор як професійний журналіст вкрай обережний зі своїми фантазіями. 

Тривалість: 3:46:03

#Художня
«Ворошиловград» Сергій Жадан

За версією конкурсу "Книга року Бі-бі-сі" роман "Ворошиловград" став кращою книгою десятиліття!
Пил доріг, іржаві бензоколонки, втомлені автобуси, старі "хрущовки"... Місто, що залишилось десь поза часом. Дивні люди, які займаються дивними справами. Абсурд - та водночас "справжність" існування... Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє - невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію... Лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна і реалістична історія, сповнена безмежних просторів, спогадів, сновидь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Тривалість: 11:03:02

#Художня
«Побачення наосліп» Корнел Вулріч

«Побачення наосліп» - це роман американського письменника Корнела Вулріча, який розповідає історію двох людей, що зустрічаються в результаті сліпого побачення. Головні герої, Люсі та Джон, вирішують зустрітися після короткого спілкування в інтернеті. Проте, під час зустрічі вони виявляють, що обидва мають свої секрети і таємниці, які поступово виходять на поверхню, змушуючи їх переосмислити свої стосунки і погляди на життя. Роман досліджує теми відносин, ідентичності та взаєморозуміння, ставлячи під сумнів переконання про те, що ми можемо знати один одного насправді.

Тривалість: 1:04:32

#Роман
«Життя любить тебе» Луїза Хей

Якщо все летить шкереберть і нічого не вдається; коли довкола забагато непорозуміння з людьми та самим собою, а втома переважає бажання рухатися уперед — дозвольте собі спинитися. І почати жити так, як хочеться.
Ця книжка — пошук, що веде кожного з нас у найглибші частини душі, до себе справжнього. Кожен із семи розділів — це сім порад та ключів від дверей, що ведуть до життя мрії. Розділи містять теплі поради, мотивуючі афірмації, аналіз ситуацій та тактики вирішення найскладніших життєвих негараздів. Час дозволити собі любити і відчути любов Усесвіту. Бо любов — мета нашої душі. Ми тут, щоб любити світ. Ми тут, щоб обрати любов, а не страх.

Тривалість: 49:45

#Саморозвиток
«Микола Джеря» Іван Нечуй-Левицький

У повісті «Микола Джеря» І. Нечуй-Левицький описує важке життя селян-кріпаків у царській Росії, їхню хаотичну боротьбу проти гноблення. У ній автор вдало поєднує колоритні народні персонажі з яскравими характерами та гармонійні описи природи.

Тривалість: 4:50:26

#Українська
«Інститутка» Марко Вовчок

Серія "Класика української літератури" включає перелік творів видатних українських письменників за програмою Міністерства освіти та науки України для позакласного читання учнів середніх загальноосвітніх навчальних закладів.

Тривалість: 2:09:58

#Українська
«Володар» Гордон Діксон

«Володар» - це книга американського письменника Гордона Діксона, яка змальовує світ магії та пригод головного героя, який намагається здобути владу над своїм долем. У цьому епічному фентезі автор досліджує теми сили, добра і зла через пригоди свого героя, пропонуючи читачеві захоплюючу подорож у світ містичних істот і загадкових магічних сил.

Тривалість: 1:10:27

#Фентезі
«Поміж ворогами» Іван Нечуй-Левицький

Повість "Поміж ворогами" належить до пізнього етапу творчості Нечуя-Левицького. Незважаючи на те, що твір не дістав великого визнання, він заслуговує на увагу, адже навіть серйозний читач буде посміхатися, читаючи іронічні оповіді про „благочестивих” представників духівництва. Поміж святими отцями та дияконами панує заздрість і ледь прикрита ненависть, нормою їх життя є лицемірство і брехня. Герої твору, названі автором "ворогами”, не знають меж своєї ворожнечі і сварок, руйнуючи навіть особисте щастя власних дітей. Чому ж такі "вороги” називаються слугами Господа? Відповідь на це питання ви знайдете на сторінках повісті.

Тривалість: 7:49:48

#Українська
«Зачарована Десна» Олександр Довженко

Олександр Довженко (1894—1956) — український радянський кінорежисер, фундатор поетичного кіно, творець нового літератур- ного жанру — кіноповісті. Довженко поставив 14 ігрових і документальних фільмів, написав 15 літературних сценаріїв і кіноповістей, дві п’єси, автобіографічну повість, понад 20 оповідань.
До цього видання увійшли кіноповісті «Зачарована Десна», «Україна в огні», які стали шедеврами української літератури, деякі оповідання, а також вражаючий документ доби — «Щоденник. 1941—1956», де описані історичні події, свідком яких був Довженко. Автор також розповідає про зустрічі зі своїми сучасниками, розмірковує про минуле і майбутнє. Саме сторінкам щоденника митець довіряв свої найпотаємніші творчі плани й розробки сценаріїв.

Тривалість: 2:45:10

#Українська
«Чорна рада» Пантелеймон Куліш

«На першому місці — гідність та честь»
На хутір Хмарище до старого Череваня приїздять шановані гості — молодий козак Петро Шраменко та його уславлений батько. У Череванів є красуня-донька Леся. Та рано думати про заручини, коли в країні — Руїна і гетьмани запекло змагаються за право володіння булавою великого Богдана Хмельницького. А тим часом красуню Лесю викрадає шибайголова Кирило Тур. І тільки Петро може врятувати кохану…

Тривалість: 8:49:26

#Українська
«Сторожовий птах» Роберт Шеклі

«Сторожовий птах» — фантастичне оповідання-притча Роберта Шеклі. Вперше опубліковане в 1953 році в лютневому номері журналу «Гелексі сайєнс фікшн». Притча ілюструє «те, що можна було б назвати „кібернетичним недомислом“, який виникає з того, що всю владу над певною галуззю явищ необачно довірили логічним машинам».

Тривалість: 1:18:12

#Фантастика
«Аутсайдер» Стівен Кінг

Ти не знаєш, хто ти насправді

Тренер молодіжної бейсбольної команди, викладач англійської, чоловік та батько двох доньок. Усе це про Террі. Так, про таких кажуть «класний чувак», з таким усі хочуть дружити і такому не бояться позичити грошей. Так, Террі крутий. А ще — убивця. Це ж він вчинив ту моторошну наругу над нещасним одинадцятирічним хлопчиком? Так, він. Хто б міг подумати, Террі, хто б міг подумати... Поліція має усі докази. А Террі — залізобетонне алібі: на момент убивства він перебував у іншому місті. Та як людина може бути у двох місцях одночасно?
Що відбувається в містечку? Тут живе дещо жахливе. Те, що, напевно, може набувати людської подоби. Чи те, що нарешті скинуло з себе маску людини та почало свої криваві жнива...

Тривалість: 3:07:37

#Трилер
«Торговець зброєю» Гʼю Лорі

Хочеш миру — спи з пістолетом під подушкою.
Томас Ланг, капітан Шотландської гвардії у відставці, перебивається в Лондоні сякою-такою тимчасовою охоронною роботою. Та одного дня в Амстердамі йому пропонують «справжню» роботу — вбити бізнесмена Александра Вулфа. Відмовившись від пропозиції, колишній офіцер вирішує попередити бізнесмена про небезпеку.
Несподіване знайомство з чарівною дочкою Вулфа Сарою — це лише початок заплутаної історії, у якій Лангом зацікавиться британське міністерство оборони й ЦРУ США…

Тривалість: 1:02:45

#Художня #Сучасна
«Випадок на гірській дорозі» Джо Лансдейл

"Випадок на гірській дорозі" - це захоплива та напружена детективна історія, написана Джо Лансдейлом. У книзі розповідається про незвичайний випадок, який трапився на гірській дорозі, де загинув молодий чоловік. Головний герой, приватний детектив або детективна команда, розслідують цей загадковий інцидент, розкриваючи таємниці, що приховуються в тіні гір. Злочин, здається, пов'язаний зі складною мережею інтриг та перешкод, і розслідування змушує героїв стикнутися з небезпекою та непередбачуваними подіями. Анотація надає загальне уявлення про сюжет та його основні елементи, заохочуючи читача зануритися в захопливий світ книги.

Тривалість: 1:14:38

#Детектив
«Тигролови» Іван Багряний

Поки літератори СРСР, вимушені працювати на догоду комуністичній ідеології, продовжували творити міф про щасливу дійсність, в еміграції вийшли друком «Тигролови» Івана Багряного. З кожної сторінки роману скорботно дивиться на читача історія знищення українського народу. І кожна сторінка запевняє, що такий народ знищити неможливо. Водночас автор зумів органічно поєднати сувору правду життя із захопливим сюжетом, тож оповідь про пригоди збіглого політв’язня Григорія Многогрішного у тайзі читається на одному диханні. Є тут і мисливські байки, і ризиковані рейди, і романтичне кохання — все, що так люблять читачі. Роман Івана Багряного «Тигролови» не втрачає привабливості для сучасного читача і залишається взірцевим для прийдешніх поколінь українських письменників.

Тривалість: 11:59:06

#Українська
«Шепіт води» Леся Найденко

«Шепіт води» - це захоплива книга, що розповідає про подорож головної героїні, яка намагається знайти власну ідентичність та врятувати своїх близьких у світі, де магія переплітається з реальністю. Вона долає випробування та знаходить силу в собі завдяки зв'язку з природою та власній внутрішній силі. Книга пропонує читачеві захоплюючий погляд на теми самовідкриття, сімейних зв'язків та магічних пригод.

Тривалість: 07:04:58

#Українська
«Перфекціоніст» Пітер Ловсі

«Перфекціоніст» Пітера Ловсі - це книга, яка досліджує психологічні аспекти перфекціонізму і його вплив на життя людини. Автор досліджує, які наслідки може мати прагнення до ідеалу на різних сферах життя, включаючи роботу, стосунки і особисте задоволення. Книга пропонує стратегії для подолання негативних наслідків перфекціонізму та підтримує ідею прийняття себе і своїх можливостей.

Тривалість: 38:18

#Художня
HTML Embed Code:
2024/04/30 02:38:13
Back to Top