TG Telegram Group Link
Channel: 📚 علم و فوتبال ⚽️
Back to Bottom
پرویز خان

اگر در هفته اخیر ناغافل هنگام رانندگی و یا گذر از خیابان‌ها و بزرگراه‌های تهران، چشمتان به این تابلو خورد، تعجب نکنید. زیرا این بیلبوردها به فیلم سینمایی "پرویز خان" که زندگی حرفه‌ای استاد پرویز دهداری، معلم اخلاق را روایت می‌کند، تعلق دارد. این فیلم بصورت رسمی از دیشب و با حضور اهالی فوتبال اکرانش آغاز شد.

@Science_and_Football
ایران، قهرمان المپیک زمستانی ناشنوایان!

تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران با پیروزی ۳ بر ۱ مقابل ژاپن در فینال، به مقام قهرمانی المپیک زمستانی ناشنوایان رسید.

@Science_and_Football
نام صحیح داور VAR دربی سعداله گلمرادی است و تلفظ اسم و فامیل ایشان کاملا فارسی بوده و نمی‌بایست مانند اسامی عربی و انگیسی ساکن تلفظ شود. بلکه کاملا با تلفظ فارسی باید؛
سعداله ِ گلمرادی
بیان شود.

@Science_and_Football
دلیل اختلاف پیراهن و شورت ترابی!

گاهی اوقات چاپ اعداد روی لباس با مشکل روبرو می‌شود. این مشکل عموما بر اعداد 6 و 9 رخ می‌دهد زیرا در صورت برعکس گرفتن 9 عدد 6 و 6 عدد 9 دیده می‌شود.
زمانی که سرپرست نساجی بودم در بازی مقابل پارس جنوبی جم در شهر جم، همین اشتباه در چاپ لباس رخ داده بود و عدد شورت ورزشی با لباس مهاجم تیم ما دقیقا همین ایراد را داشت که با توضیح به ناظر بازی و کسب مجوز بازیکن توانست به زمین برود. نکته مهم اینجاست که اولویت با شماره پیراهن است.

@Science_and_Football
حمایت فیفا از قطر با اهدای ۵ میزبانی!

از سال آینده میلادی جام جهانی زیر ۱۷ سال، بجای هر ۲ سال یکبار، هر سال برگزار خواهد شد و کشور قطر با موافقت شورای فیفا، ۵ دوره پیاپی میزبان جام جهانی زیر ۱۷ سال خواهد بود.

@Science_and_Football
فراق دکتر افشین یداللهی هفت ساله شد 🖤
با رفتنت، عشق و عرفان از شهر ترانه پر کشید.

وقتی گریبان عدم با دست خلقت می درید
وقتی ابد چشم تو را پیش از ازل می آفرید

وقتی زمین ناز تو را در آسمان ها می کشید
وقتی عطش طعم تو را با اشک هایم می چشید

من عاشق چشمت شدم نه عقل بود و نه دلی
چیزی نمی دانم از این دیوانگی و عاقلی

@Science_and_Football
رقابت‌های قهرمانی زنان زیر ۲۰ سال آسیا، انتخابی جام جهانی

🏆 قهرمان: کره شمالی
🥈 نایب قهرمان: ژاپن
🇦🇺استرالیا
🇰🇷 جمهوری کره

چهار تیم فوق و از شرق آسیا، جواز صعود به جام جهانی زیر ۲۰ سال بانوان را کسب کردند.

@Science_and_Football
گشت گرداگرد مهر تابناک، ایران زمین
روز نو آمد و شد شادی برون زندر كمین
ای تو یزدان، ای تو گرداننده ی مهر و سپهر
برترینش كن برایم این زمان و این زمین

نوروز باستانی و سال نهنگ بر شما خجسته و پیروز باد.


@Science_and_Football
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🐳 ۱۴۰۳ 💐

سال نو و بهار نو را با هنرنمایی هنرمندان زیبای ایران زمین شروع کنیم.

@Science_and_Football
دلیل محرومیت شجاع خلیل‌زاده

با استناد به بند ۱۲.۲ و کلمه ی ( same competition) و بند ۱۳.۵ آیین نامه انضباطی و اخلاق کنفدراسیون فوتبال آسیا، از آنجایی که خلیل زاده در آخرین بازی ایران در جام ملتها از بازی اخراج شده است و مسابقه مقابل ترکمنستان علاوه بر مرحله دوم انتخابی جام جهانی در آسیا، انتخابی جام ملتهای 2027 نیز محسوب می‌شود، طبق مفاد یاد شده، شجاع خلیل زاده از بازی مقابل ترکمنستان محروم می‌شود‌.

@Science_and_Football
برنامه مسابقات انتخابی جام جهانی 2026 و جام ملتهای 2027 در آسیا (ساعت‌ها به وقت محلی می‌باشد).

@Science_and_Football
صفحه جام جهانی فیفا و واکنشی زیبا به عکس شهریار فوتبال ایران و اولین بازیکن صد گله جهان در فوتبال ملی، علی دایی
🇮🇷👑

@Science_and_Football
و امروز او برای همیشه به سفر رفت 🖤
روحش شاد و یادش گرامی

@Science_and_Football
مروری بر نحوه ورود به جام جهانی 2026 از آسیا

از ۴۷ کشور عضو در کنفدراسیون فوتبال آسیا، ۴۶ کشور در مسابقات مرحله مقدماتی ثبت نام کردند. تنها کشور "جزایر ماریانای شمالی" در مرحله مقدماتی حضور ندارد. از آنجایی که سهمیه آسیا ۸ و ۱/۳ در نظر گرفته شده است مسابقات در شش مرحله اجرا می‌شود که این روزها مرحله دوم در حال سپری شدن است.

1⃣ مرحله اول: ۲۰ تیم درجه ۴ و ۳ آسیا به صورت حذفی رفت و برگشت به رقابت پرداختند تا در نهایت ۱۰ تیم راهی مرحله دوم شوند‌.

2⃣ مرحله دوم: با ورود ۱۰ تیم برنده مرحله اول به مرحله دوم، ۲۶ تیم درجه یک و درجه دو آسیا که در انتظار حضور آنها بودند، در ۹ گروه چهار تیمی تقسیم می‌شوند تا در نهایت ۲ تیم برتر از هر گروه به مرحله سوم راه پیدا نمایند.

🔶 این ۱۸ تیم به جام ملتهای 2027 نیز راه خواهند یافت.

3⃣ مرحله سوم: در این مرحله، ۱۸ تیم برتر مرحله دوم در سه گروه شش تیمی قرار می‌گیرند تا در پایان این مرحله، دو تیم برتر هر گروه به جام جهانی صعود کنند. اما هنوز ۲ و ۱/۳ سهمیه آسیا باقیمانده است.

4⃣ مرحله چهارم: تیم های سوم و چهارم هر گروه (مجموع ۶ تیم) در دو گروه ۳ تیمی تقسیم می‌شوند. تیم های اول هر گروه به جام جهانی صعود ‌می‌کنند و تیم‌های دوم هر گروه راهی مرحله پنجم می‌شوند‌.

5⃣ مرحله پنجم: در این مرحله تیم های دوم هر جدول از مرحله چهارم با یکدیگر مسابقه خواهند داد تا برنده نهایی راهی مرحله کنفدراسیون ها شود.

6⃣ مرحله ششم: در نهایت ۶ تیم از کل کنفدراسیون‌ها (آسیا، آفریقا، اروپا، کنمبل، کنکاکاف و اقیانوسیه) در این مرحله یکدیگر را ملاقات خواهند کرد و در نهایت دو تیم برتر جدول وارد جام جهانی خواهند شد.

✍🏽 علی دهقانی‌سانیج

@Science_and_Football
کوپا آمریکا در تابستان خارج از آمریکای جنوبی

@Science_and_Football
کوپا آمریکا به میزبانی آمریکا در تابستان امسال!

📜تاریخچه؛

این مسابقات قدمتی ۱۰۸ ساله دارد و در سال ۱۹۱۶ آغاز شده است. به جرات می‌توان گفت اولین تورنمنت معتبر تاریخ فوتبال است که ۱۴ سال پیش از تولد جام جهانی شروع شده. اولین مسابقات قهرمانی قاره‌ای، مابین چهار تیم آرژانتین، اروگوئه، برزیل و شیلی از منطقه آمریکای‌جنوبی برگزار شد. این اولین تورنمنت متمرکز فوتبال بود و آرژانتین میزبانی آن را بر عهده داشت. آرژانتین و اروگوئه هر کدام با ۱۵ قهرمانی بر بام پر افتخارترین تیم‌های این رقابت‌ها هستند.

📬 دعوت از میهمان
کوپا تا سال 1991 با حضور تیم‌های عضو کنمبل که شامل ۱۰ کشور می‌شدند در دو گروه ۵ تیمی برگزار می‌شد اما از سال 1993 با دعوت از کشورهای میهمان جدول مسابقات در ۳ گروه چهار تیمی تنظیم شد. مکزیک، ژاپن، کاستاریکا و آمریکا عمده میهمانان این مسابقات بودند که متناوب در آن شرکت داشتند.

💯 جشن‌ سنتناریو و تغییرات‌عمده
در سال 2016 جشن صد سالگی مسابقات کوپا یا همان سنتناریو برگزار شد و برای اولین بار میزبانی مسابقات قهرمانی آمریکای جنوبی، در آمریکای شمالی و در کشور آمریکا برگزار شد! تعداد تیم‌ها به ۱۶ تیم ( ۱۰ تیم آمریکای جنوبی + ۶ تیم آمریکای شمالی) افزایش یافت و مسابقات در ۴ گروه ۴ تیمی برگزار شد.

قانون ابتدایی دهه 90 در 2019
در سال 2019 مسابقات به میزبانی برزیل برگزار شد و مجدد ۱۰ تیم کنمبل با حضور ۲ میهمان آسیایی در ۳ گروه ۴ تیمی به رقابت پرداختند. قطر و ژاپن میهمانان این دوره بودند.

📺 بازگشت‌ به حالت کارخانه در 2021
در پسا کرونا، برزیل برای دومین بار پیاپی میزبان شد و فرمت مسابقات به دوران پیش از دهه 90 میلادی بازگشت. تیم‌ها در دو گروه پنج تیمی بدون حضور میهمان به رقابت پرداختند.

🧨 سال 2024 و تمرینی برای جام جهانی!
برای دومین بار در تاریخ کنمبل، رقابت‌های جام ملتهای آمریکای جنوبی قرار است در کشوری غیر برگزار شود. حضور ۶ میهمان شامل آمریکا، پاناما، جامائیکا، کاستاریکا، کانادا و مکزیک باعث شده تا مسابقات مجدد در ۴ گروه ۴ تیمی قرعه کشی شود. برگزاری این دیدارها در تابستان سال جاری و در بازه تاریخی مشابه با جام جهانی، این فرصت را به آمریکا (میزبان این دوره) می‌دهد تا کشورش دو سال قبل از بزرگترین رویداد فوتبالی قرن آنهم با حضور ۴۸ کشور، محک جدی بزند.

😵‍💫 بی نظم در ترتیب سالها
درست است کوپا آمریکا، قدیمی‌ترین مسابقات تورنمنتی جهان است اما در برگزاری آن نظم خاصی مشاهده نمی‌شود. این مسابقات از 1916 تا 1927 هر سال برگزار شده است. از 1927 بصورت دوسال یکبار برگزار شده البته بین 1929 تا 1935 دچار وقفه بوده است. سپس مجدد هر سال و با یک وقفه کوتاه دوسال یکبار از سر گرفته شده است. در سال 1959 در یکسال دو بار به میزبانی آرژانتین و اروگوئه برگزار شده، از 1967 تا 1975 مجدد متوقف شده سپس سه دوره هر ۴ سال یکبار انجام شده! از سال 1987 تا سال 2001 هر دو سال یکبار پیگیری شده و مجدد از قرن جدید هر ۳/۵ سال یکبار تکرار شده است اما در این بین در فاصله یکسال به دلیل برگزاری جشن صد سالگی در 2016 در فاصله یکسال از 2015 برگزار شده و در نهایت بصورت یکی در میان هر ۲ سال و ۳ سال ادامه پیدا کرده است.

✍🏽 علی دهقانی‌سانیج

@Science_and_Football
آشنایی با کنفدراسیون های فیفا

🟡 AFC
Asian Football Confederation
کنفدراسیون فوتبال آسیا
اعضا: ۴۷ کشور

🟢 UEFA
Union of European Football Associations
اتحادیه فوتبال اروپا
اعضا: ۵۵ کشور

CAF
Confédération Africaine de Football
کنفدراسیون فوتبال آفریقا
اعضا: ۵۴ کشور

🔴 Concacaf
The Confederation of North, Central America, and Caribbean Association Football
کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی، مرکزی و حوزه دریای کارائیب
اعضا: ۴۱ کشور

🟤 Conmebol
Confederación Sudamericana de Fútbol
کنفدراسیون آمریکای جنوبی
اعضا: ۱۰ کشور

🔵 OFC
Oceania Football Confederation
کنفدراسیون فوتبال اقیانوسیه
اعضا: ۱۳ کشور

💡توضیحات: فیفا ۲۱۱ عضو دارد زیرا تعدادی از کشورهای عضو کنفدراسیون ها تا کنون به عضویت فیفا در نیامده‌اند.

@Science_and_Football
ایران و ازبکستان مسافر ریاض شدند

تیم ملی با غلبه بر ترکمنستان راهی مرحله سوم مقدماتی جام جهانی 2026 و مرحله نهایی جام ملتهای آسیا 2027 در عربستان شد.

@Science_and_Football
دیگو فورلان و قانونی که تاکنون پا برجاست!

اخیرا ویدیویی در اینستاگرام دست به دست می‌شود که حاوی اطلاعاتی پر از دروغ و اشتباه می‌باشد. در این ویدیو دلیل اخطار بعلت درآوردن لباس توسط فوتبالیست ها را به یکی از جام‌های جهانی زنان نسبت می‌دهد که در آن بانویی بعلت خوشحالی بعد از گل لباسش را در می‌آورد، حامیان کلیسا او را زندانی می‌کنند و فمنیست‌ها تظاهرات می‌کنند... مو به مو مطالب این ویدئو خلاف واقع و بر گرفته از ذهن مسموم نویسنده آن است‌ گویی که این اتفاق در قرون وسطی رخ داده!

دلیل اخطار
سال 2002 در بازی منچستر یونایتد و ساوثهمتون، دیگو فورلان مهاجم اروگوئه‌ای منچستر موفق به باز کردن دروازه رقیب می‌شود. او از فرط خوشحالی لباس خود را از بدن درآورد و در هنگامی که تلاش می‌کرد لباس را مجدد بپوشد داور بازی را آغاز کرد. فورلان در حالیکه تلاش می‌کرد لباسش را بپوشد در جریان بازی نیز حضور داشت و با بدن نیمه برهنه به دنبال حریف می‌دوید. در آخر او توانست در وقفه بوجود آمده در بازی لباس خود را با کمک سایر هم تیمی‌هایش تن کند. این صحنه بقدری عجیب بود که بورد بین الملل تصمیم گرفت به دلایل زیر، در آوردن پیراهن را بعنوان رفتار غیر ورزشی تلقی کند؛
۱- وقفه در شروع بازی
۲- بر هم زدن نظم و انضباط تیمی و خدشه وارد کردن به چهره فوتبال
زیرا دویدن فورلان با بدنی نیمه برهنه مدتها نقل محافل ورزشی بود.

اما کار به اینجا ختم نشد و بازیکنان با دور زدن قانون از طریق کشیدن لباس روی سر بالا آوردن لباس و انداختنش پشت گردن، زیر لباس لباس دیگری به همان شکل و رنگ پوشیدن سعی کردند تا قانون را دور بزنند.

در نهایت بورد بین الملل در سال ۲۰۰۵ به ۲ مورد بالا موارد حفظ سلامت بازیکن را نیز اضافه کرد و در نهایت عنوان شد. درآوردن لباس، کشیدن آن روی صورت، انداختنش پشت گردن و پوشاندن گردن و صورت با لباس همگی مستحق دریافت کارت زرد خواهد بود.

در سال 2006 و حین رقابت‌های جام جهانی، بعد از گلزنی اکوادور به آلمان، گلزن این تیم صورت خود را با ماسک مخصوصی پوشاند که این عمل او نیز باعث شد تا بورد بین الملل در سال 2007 پوشاندن صورت بوسیله ماسک را هم مستحق دریافت کارت زرد تلقی کند و به قانون شماره ۱۲ اضافه نماید.

✍🏽 علی دهقانی‌سانیج

@Science_and_Football
آیا می‌دانستید؟
اگر با بازیکنی حتی روی تکه پارچه قرارداد ببندید که شامل امضای طرفین و مهر باشگاه باشد، آن قرارداد تا انتها اجرایی خواهد شد و امکان فسخش وجود ندارد.

آیا می‌دانستید؟
حتی اگر در قرارداد قید کنید که در صورت مشکل پزشکی، قرارداد اعتبار ندارد، این جمله هیچ اثری در پرداخت وجه به بازیکن ندارد و او تا آخرین نقطه پول قرارداد خود را خواهد گرفت؟

آیا می‌دانستید؟
حتی اگر دست و پای بازیکن مصدوم باشد یا مصنوعی باشد و با وی قرارداد ببندید باید تا آخر پولش را پرداخت کنید؟

آیا می‌دانستید؟
قانون،‌ یک راه ساده برای شما قرار داده است... آزمایش و تست کامل پزشکی پیش از عقد قرارداد! از بدن کریس رونالدو بدن سالم‌تر داریم؟ او قبل از عقد قرارداد با هر باشگاهی حتی النصر، به تست پزشکی برده می‌شود.
اگر هر باشگاهی با بازیکنی قرارداد ببندد و به هر دلیلی غیر از دلیل اخلاقی مانند تجاوز، کودک آزاری، دزدی و حمل مواد مخدر قرارداد بازیکن را فسخ کند باید مبلغ نوشته شده در آن را پرداخت کند.

@Science_and_Football
HTML Embed Code:
2024/03/29 00:48:15
Back to Top