TG Telegram Group Link
Channel: Свободу в'язням Кремля
Back to Bottom
В українських містах відбулися акції на підтримку військовополонених

Мітингувальники нагадали про трагічне вбивство українців в Оленівці.

На їхню думку, треба докласти якомога більше зусиль, аби загарбники не стратили так само, як азовців та нацгвардійців в Оленівці.

Фото акцій у Дніпрі, Житомирі та Кривому Розі.
«Я відчував, що мій обов’язок – піти і боронити Україну»

У мирному житті Денис Антіпов викладав корейську мову в університеті Шевченка, а після початку війни у 2014 році став командиром взводу аеророзвідки 81 десантної бригади ЗСУ. У 2016 році відкрив ветеранський бізнес — виготовляв патріотичну сувенірну продукцію. На початку повномасштабної війни з Росією був направлений до 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Денис говорив, що метою українських патріотів має бути не загинути за нашу державу, а зробити так, щоб якомога більше окупантів померло за свою. Та все ж був готовий віддати своє життя за незалежне майбутнє України — і 11 травня загинув у бою під час танкового та артилерійського обстрілу поблизу села Довгеньке (Ізюмський район Харківської області).

#памятаємо
Загинув один із кращих пілотів винищувальної авіації Повітряних сил ЗСУ.

Антон Листопад був льотчиком 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна. Був учасником бойових дій з початку російсько-української війни. Вже в перші дні повномасштабної війни бився за українське небо.

У 2019 році Антона визнали найкращим льотчиком Повітряних сил Збройних сил України.

У день 30-річчя Незалежності 2021 року саме він очолював авіаційну групу, яка пролітала центром Києва.

14 серпня 2022 року Антон Листопад загинув. Прощання з ним відбулося на Івано-Франківщині. За кілька днів до цього він одержав високу державну нагороду від Президента України – орден за мужність 3-го ступеня. Військове звання майора отримав посмертно.

Пам’ятаємо. Помстимося.

#памятаємо
Патронатна служба Азову організовує флеш-моб на підтримку поранених бійців, полонених та їх сімей

Флеш-моб організовують до Дня Незалежності України.

Як взяти участь:
записати коротке відео зі словами підтримки чи побажаннями;

надіслати його за номером +380966912622 у месенджери

або

поширити сторіз й надіслати у приватні повідомлення Патронатної служби "Янголи Азову".
В Україну передали першу партію листів від українських військовополонених

Відповідно до Женевської конвенції, наші військовополонені мають право надсилати та отримувати листи, наголошує міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук.

Національне інформаційне бюро (НІБ) Мінреінтеграції розпочало роботу з організації листування військовополонених з їхніми рідними. НІБ працює над передачею цих листів родинам захисників.
Костянтин Величко з початку повномасштабної війни виїхав з Маріуполя до Запоріжжя, та не сидів склавши руки — допомагав евакуйовувати своїх земляків-маріупольців.

Під час однієї з таких щопоїздок Костянтина разом з товаришем Станіславом Глушковим зупинили на блок-пості і відправили до Нікольського (селища у Донецькій області).

Хлопців помістили в камеру без будь-яких умов для перебування: бетонна підлога, сильний холод, відсутність туалету.

Наступного дня їм на голову натягнули мішки, закували у кайдани та вивели через центральний вхід, щоб доправити до Старобешева. Тут їх знову почали допитувати. Очі були постійно зав'язані.

Далі був донецький УБОЗ, де хлопців змусили підписати протокол, після цього їх відправили до ізолятору тимчасового утримання, а далі - до Оленівської колонії.

Хлопці пережили тортури, побої і сон по черзі. У російському полоні Костянтин провів більше 100 днів.

Зараз хлопці вже вдома — відновлюються після пережитого і планують продовжувати волонтерську діяльність.
Керівник Національного інформаційного бюро Олександр Смирнов в етері телеканалу “Еспресо” повідомив, що з російського полону на територію України вдалося повернути майже 600 людей — з них близько 100 цивільних, серед яких 53 дитини, решта — наші військові.

Щодо кількості депортованих точних цифр наразі немає, зазначає Смирнов, але якщо орієнтуватися на дані, які повідомляє сама країна-агресор, то на територію Росії було примусово депортовано понад 3 млн  українців, з них близько 600 тис. дітей.
Вчора, 18 вересня, в Україні і світі відбувся флешмоб на підтримку жінок-військовополонених з "Азовсталі"

"У російському полоні нині знаходиться понад 520 некомбатантів, зокрема понад 130 жінок, серед яких є і вагітні. Знаючи підлість російських загарбників, важно уявити, як можуть пройти пологи і яка доля чекатиме жінок та новонароджених дітей", – про це повідомляє Асоціація родин захисників "Азовсталі".
21 вересня, після довгих і важких перемовин, Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей, серед яких відомі командири "Азова", морської піхоти та Нацгвардії, вагітна парамедикиня та іноземні добровольці. В обмін на наших захисників росіянам видали кума путіна, Віктора Медведчука, та 55 військовополонених рф.
Британський військовий, який вступив до лав ЗСУ, розповів виданню The Sun про своє перебування у російському полоні

Шон Піннер потрапив у полон у квітні, під час облоги Маріуполя, разом із ще двома військовими-іноземцями.

За час полону Піннеру погрожували розстрілом, обіцяливбити його та надіслати відео його матері, проросійські бойовики імітували страту чоловіка та навіть викрали його весільну каблучку. Якось Шона роздягли й без причини встромили йому ніж у стегно. В одній з в’язниць охоронці гучно вмикали пісні на повторі, щоб чинити психологічний тиск на полонених.

Нині британець з іще чотирма звільненими з полону побратимами знаходиться вдома.

#повернемо_кожного
Зустріч звільнених з російського полону командирів з "Азовсталі" зі своїми рідними.

Фото: Офіс президента
HTML Embed Code:
2024/04/29 05:42:13
Back to Top