TG Telegram Group Link
Channel: نقد الحاد و آتـِـئیسمــ 🚫
Back to Bottom
کتاب_سیاه_پوشی_در_سوگ_ائمه_نور_@Naghde_elhad.pdf
5.7 MB
┈┅ ❁❁ ┅┈

📙نسخه PDF کتاب «سیاهپوشی در سوگ ائمه نور (ع)»

به خامه «استاد علی ابوالحسنی‌منذر»

💥 ریشه‌های تاریخی و مبانی فقهی سیاهپوشی در سیره اهل بیت (ع) |چاپ قدیم، سال ۱۳۷۵

🔰 اشاره: این کتابِ علمی، با انبوهی از اسناد تاریخی و حدیثی محکم، از مبانی سیاهپوشی در عزای اهل بیت (ع) به دفاع بر می خیزد و یک دور تاریخ عزاداری در اسلام را نشان می دهد. طبق تحقیقات استاد منذر، شایعاتی که سیاهپوشی در مصائب آل الله (ع) را از اساس، سنت بنی عباس قلمداد می کند، از اساس جز بافته‌ای مجعول نیست.


این کتاب هدیه‌ایست از جانب «کانال نقد الحــاد و آتئیسمْـ»، لازم به ذکر است که این کتاب در بازار دستیاب نیست.


🆔 @Naghde_elhad
نقد الحاد و آتـِـئیسمــ 🚫
. 🤚تکرار مکررات، بس کن! (قسمت هفتم) ✍️ پاسخ‌هایی اجمالی به «نقد قرآن دکتر سها» ۷. دقیق نبودن نویسنده «نقد قرآن» در هنرآفرینى دیگرى مى‌گوید: مثلاً مطلبى را در آیه به طور کلى گفته و چند سال بعد متوجه شده که کلیت آیه قبل نادرست بوده بنابراین در آیه دیگرى آن…
.
🤚تکرار مکررات، بس کن! (قسمت هشتم)
✍️ پاسخ‌های اجمالی به «نقد قرآن دکتر سها»


8. علم از دیدگاه قرآن:
او در بهانه‌جویى دیگرى مى‌گوید: قرآن اهمیت زیادى به علم داده است. آیا منظور از علم ارزشمند در اسلام همه علوم است؟ خیر. منظور از این همه تأکید بر علم، علم دین است و تعقل و تفکر مورد نظر اسلام تعقل و تفکر در دین است در حالى که علوم تجربى معتبرترین دانش‌هاى بشرى هستند و دقت و صحت علوم دیگر بستگى به میزان هماهنگى آنها با دانش تجربى است. علم تجربى باورهاى خرافى بشر را آشکار کرده و امکان نقد ادیان را براى ما فراهم کرد. یعنى حتى براى تشخیص این‌که کسى که ادعاى پیامبرى کرده درست گفته یا نه، علم تجربى بهترین معیار است… با توجه به این اهمیت فوق‌العاده علم تجربى، عدم شناخت قرآن نسبت به علوم تجربى یکى از ایرادات است.

📙پاسخ:
یکى از شاهکارهاى قرآن مجید ـ برخلاف پندار این گوینده ـ گره زدن مسائل مربوط به خداشناسى و معاد به علوم تجربى و آیات آفاقى و انفسى است. قرآن مجید در یک جا مى‌فرماید: «إِنَّ فِى خَلْقِ السَّماوَاتِ وَالاَْرْضِ وَاخْتِلاَفِ اللَّیْلِ وَالنَّهَارِ وَالْفُلْکِ الَّتِی تَجْرِى فِى الْبَحْرِ بِمَا یَنفَعُ النَّاسَ وَمَا أَنزَلَ اللهُ مِنْ السَّمَاءِ مِنْ مَاءٍ فَأَحْیَا بِهِ الاَْرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَبَثَّ فِیهَا مِنْ کُلِّ دَابَّهٍ وَتَصْرِیفِ الرِّیَاحِ وَالسَّحَابِ الْمُسَخَّرِ بَیْنَ السَّمَاءِ وَالاَْرْضِ لاَیَاتٍ لِقَوْمٍ یَعْقِلُونَ » و در جاى دیگر مى‌فرماید: «لَخَلْقُ السَّماوَاتِ وَالاَْرْضِ أَکْبَرُ مِنْ خَلْقِ النَّاسِ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لاَیَعْلَمُونَ ». به این ترتیب همگان را به مطالعه اسرار آفرینش در آسمان‌ها و زمین‌ دعوت مى‌کند همان چیزى که موضوع تمام علوم تجربى است. در جاى دیگر مى‌فرماید: «وَ فِى الاَْرْضِ آیَاتٌ لِّلْمُوقِنِینَ وَفِى أَنفُسِکُمْ » در زمین نشانه‌هایى است براى آنها که اهل یقینند و در وجود خود شما نشانه‌هاى فراوانى از عظمت خداست». به این ترتیب همگان را به علم تشریح و فیزیولوژى انسانى دعوت مى‌کند، خداشناسى را با آن گره مى‌زند. در جاى دیگر از آثار خدا در عالم گیاهان سخن مى‌گوید و مى‌فرماید: «یُسْقَى بِمَاءٍ وَاحِدٍ … ». اشاره به این‌که چه قدرتى است که از آب و خاک واحد این همه ترکیبات مختلف و میوه‌جات گوناگون که هر کدام طعم خاص و آثار ویژه خود دارد ایجاد مى‌کند و این امر ما را به مطالعه تمام مسائل مربوط به گیاه‌شناسى و ساختمان شگفت‌انگیز گیاهان و درختان فرا مى‌خواند. در جاى دیگر براى اثبات مسأله معاد مخاطبان خود را به مطالعه دوران‌هاى مختلف آفرینش جنین دعوت مى‌کند و مى‌گوید: «یَخْلُقُکُمْ فِى بُطُونِ أُمَّهَاتِکُمْ خَلْقاً مِّنْ بَعْدِ خَلْقٍ فِى ظُلُمَاتٍ ثَلاَثٍ ». و به همین دلیل علماى اسلام پیشروان علوم تجربى بوده‌اند و آن زمان که اروپا در قرون وسطى در خواب غفلت بود آنها در تمام این علوم پیشرفت‌هاى فراوانى کرده‌اند و کتاب‌هاى بسیارى نوشته‌اند. جابر بن حیان پدر علم شیمى، حسن بن هیثم پدر علم فیزیک و بزرگانى در ریاضیات و فلکیات همچون شیخ بهایى و خواجه نصیرالدین طوسى و افرادى در علم طب مانند بوعلى سینا و نیز زکریاى رازى در علم شیمى در اسلام پرورش یافته‌اند. در واقع همه اینها از قرآن مجید الهام گرفته بودند که همگان را به مطالعه اسرار آفرینش دعوت مى‌کند.
در روایات اسلامى شواهد زیادى بر تشویق به علوم تجربى و اسرار آفرینش داریم از جمله در حدیث معروف پیامبر اکرم(ص) «اطلبوا العلم ولو بالصین؛ به سراغ علم و دانش بروید هر چند در کشور چین باشد ». چین در آن زمان آخرین نقطه آباد شناخته شده دنیا بود، آیا در کشور چین حوزه‌هاى علمیه وجود داشت که براى کسب علم دین به آنجا بروند یا علوم دیگر؟! و در حدیث معروف امام صادق(ع) آمده است: «لو علم الناس ما فی طلب العلم لطلبوه ولو بسفک المهج وخوض اللجج ؛ اگر مردم مى‌دانستند چه اندازه دانش‌طلبى اهمیت دارد در راه تحصیل آن جانفشانى مى‌کردند و در اعماق دریاها نیز فرو مى‌رفتند!». آیا در اعماق دریاها حوزه علمیه وجود دارد یا منبع علوم مربوط به جهان هستى است؟!
#نقد_قرآن_دکتر_سها

نقد الحاد و آتئیسمْـ

🆔 @Naghde_elhad
نقد الحاد و آتـِـئیسمــ 🚫
به نام خداوند. 🔺 از امشب تصمیم گرفته‌‌ایم تا همزمان با شروع دهۀ اول ماه محرم و ایام عزای سیدالشهدا ع به سراغ موضوع «تاریخ عزاداری در ایران» برویم و هر روز گزیده‌ای درباره عزاداری در دوره‌هایِ مختلف تاریخیِ ایران را خدمتتان عرضه کنیم. در این مجموعه از دوران…
.
عزاداری در ایران در طول تاریخ
🔺🔺بخش اول: آل بویه و نخستین باری که روز عاشورا تعطیل اعلام شد
.


آل‌بویه در طبرستان و به دست علویان اسلام آوردند. آنان در آغاز بیشتر زیدی بودند و بعد از مدتی در صدد حمایت از معتزله و شیعه و احیای شعائر مذهبی شیعه برآمدند.

از بین امرای آل‌بویه احمد معزالدوله (324-356 ق) بیش از دیگران به این کار اهتمام می‌ورزید. بی‌شک مهم‌ترین اقدام معزالدوله در راستای ترویج آیین‌های شیعی رسمی و علنی کردن اقامۀ عزا بر امام حسین بود. وی در عاشورای سال 352 هجری، دستور بسته شدن بازارها و تعطیلی خرید و فروش را صادر کرد و فرمان داد تا مردم شیون‌کنان به خیابان‌ها بریزند و در قالب راه‌اندازی دسته‌های سوگواری به اقامۀ عزا و نوحه‌خوانی بپردازند. در این روز زنان با موهای پریشان و صورت‌های سیاه و لباس‌های پاره در کوچه‌ها و خیابان به راه افتادند، در حالی که سیلی به صورتشان می‌زدند و از غم و اندوه بر حسین شهید ولوله و هلهله می‌کردند.


اقامۀ عزای محرم به مدت یک‌ دهه را نیز از ابتکارات معزالدوله دانسته‌اند. معزالدوله خود همراه با وزرا و اعیان دولتش هر پنجشنبه به زیارت مزار امام جواد و امام کاظم می‌رفت و شب جمعه را در آنجا به صبح می‌رسانید.

برای مشاهده مستندات اطلاعات مذکور رجوع کنید به کتاب «رسانه شیعه».


ادامه این سلسله پست‌ها در «کانال نقد الحــاد و آتئیسمْـ»

🆔 @Naghde_elhad
هنر کتاب نخواندن.pdf
5.3 MB
📚 هنر كتاب نخواندن!

✍️استاد بهاءالدين خرمشاهي
«کانال نقد الحــاد و آتئیسمْـ»

🔻درآمد
از قول ابوالفضل بيهقي نقل كرده‌اند كه هيچ كتابي نيست كه به يك بار خواندن نيارزد؛ يا هر كتابي به يك بار خواندن مي‌ارزد.
🔸حال آن كه اين قول از مشهورات بي‌اساس است! همه ما به تجربه دريافته‌ايم كه بسياري كتاب‌ها به يك بار خواندن نمي‌ارزند و بسياري كتاب‌هاست كه ارزش ورق زدن جدي هم ندارند! و برعكس بعضي از كتابهاست كه مادام‌العمر مي‌توان و مي‌بايدشان خواند ـ براي ما مَثَل: قرآن كريم، احاديث نبوي، بسياري از ادعيه، مثنوي معنوي، ديوان حافظ و سعدي و نظاير آنها ـ. طراوت اين كتاب‌ها با تكرار خواندن، اگر افزوده نشود، كاسته نمي‌شود.
🔹امروزه با پديده‌اي كه كارشناسان كتاب و كتابداران «انفجار مطبوعات» اصطلاح كرده‌اند، مواجهيم. با توليد انبوه كتاب، كه نه فقط خواندن بلكه خريدن كتاب را هم دشوار كرده است. فراواني و توليد انفجارگونه كتاب از يك سو براي كتاب‌دوستان و كتاب‌بازان و شيدايان كتاب خوشايند است؛ از سوي ديگر باعث تشويش خاطر آنان است كه نمي‌دانند تكليف ما با اين همه كتاب چيست؛

❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📙 تعداد صفحات: ۴

🆔 @Naghde_elhad
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺بررسی قضیه تشنگی در کربلا !!!!

👌در کلیپ فوق از موضوعات ذیل بحث کرده ایم:

▫️بستن آب بر روی کاروان حسینی توسط لشگر یزید.
▫️حفر چاه توسط امام حسین علیه السلام و رسیدن به آب.
▫️ماموریت حضرت عباس و علی اکبر برای رسیدن به آب.
▫️غسل کردن و شستشوی اصحاب امام حسین ع در شب عاشوراء.
▫️با لب تشنه شهید شدن امام حسین ع و یاران با وفایش
.

👌 با دیدن این ویدیو و هم رسانی آن از «کانال نقد الحاد و آتئیسمْـ» به دیگران، گامی در جهت مقابله با خرافات در جامعه را برداریم.


🆔 @Naghde_elhad
پرسش‌های اخلاقی هوش مصنوعی.
@Naghde_elhad
🔺آشنایی با فلسفه هوش مصنوعی؛ پرسش‌های اخلاق هوش مصنوعی

🎙 دکتر حجة الاسلام مهدی همازاده
«دارایِ دکترای فلسفه ذهن از پژوهشگاه علوم شناختی تهران، و در سال 2016 میلادی نیز به عنوان دستیار پژوهشی پروفسور اندی ایگان در دانشکده فلسفه دانشگاه راتگرز امریکا، مشغول کار بر روی رساله دکتری بودند.»

زمان: سه‌شنبه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۲


مطالب مرتبط با هوش مصنوعی، در «کانال نقد الحاد و آتئیسمْـ».

🆔 @Naghde_elhad
نقد الحاد و آتـِـئیسمــ 🚫
-گزارش ابن‌اثیر از محرم سال 352 هجری و فرمان معزالدوله در خصوص تعطیلی بازار. در ارتباط با پستِ بالا. نقد الحاد و آتئیسمْـ 🆔 @Naghde_elhad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کشف اسنادی جدید از نوحه‌خوانی دیرینه ایرانی‌ها برای سیدالشهداء علیه السلام.

🔸دکتر حسن انصاری محقق دانشگاه پرینستون آمریکا با تفحص از متن نسخه‌های خطی در یمن، متن هفت قطعه مرثیه حسینی که در بیهق (منطقه‌ای در خراسان بزرگِ قدیم) طی سال‌های ۴۰۰ تا ۴۹۹ هجری قمری ( حدود 1000 سال پیش)، سراییده شده را به‌ دست آورده است.

🔹این اسناد گواه ارادت دیرینه ایرانیان به ساحت مقدس امام حسین علیه السلام و مشت محکمی بر دهان آن هاست که میگویند عزاداری و نوحه خوانی برای سرور آزادگان جهان در ایران از دوران صفویه و قاجاریه آغاز شده است.


دریافت مطالب مرتبط در «جامع ترین کانال نقد الحــاد و آتئیسمْـ»


🆔 @Naghde_elhad
نقد الحاد و آتـِـئیسمــ 🚫
. 🤚تکرار مکررات، بس کن! (قسمت هشتم) ✍️ پاسخ‌های اجمالی به «نقد قرآن دکتر سها» 8. علم از دیدگاه قرآن: او در بهانه‌جویى دیگرى مى‌گوید: قرآن اهمیت زیادى به علم داده است. آیا منظور از علم ارزشمند در اسلام همه علوم است؟ خیر. منظور از این همه تأکید بر علم، علم…
.
🤚 تکرار مکررات، بس کن! (قسمت نهم)
✍️ پاسخ‌هایِ اجمالی به «نقد قرآن دکتر سها»


9. ابهام فراوان!
او در یک ایراد دیگر مى‌گوید: «بیشتر آیات قرآن نیازى به تفسیر ندارد و با خواندن مى‌توان فهمید اما در قرآن ابهام نیز فراوان است این ابهامات دلائل مختلفى دارد از جمله بى‌نظمى در بیان مطالب… (سپس ضمن هتاکى‌هاى فراوان) مى‌گوید : تخصیص و نسخ هم بر ابهام قرآن افزوده؛ همچنین عده‌اى از آیات را با مراجعه به سنت نیز نمى‌توان فهمید.»



📙پاسخ:
او در آغاز اعتراف مى‌کند که بیشتر آیات قرآن نیاز به تفسیر ندارد و همگان آن را به خوبى مى‌فهمند، سپس چند موضوع را پیش مى‌کشد از جمله موضوع «نسخ» و «تخصیص» است. معلوم نیست نسخ یا تخصیص چه ابهامى بر قرآن مى‌افزاید مثلاً هرگاه قرآن بفرماید:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ»؛ یعنى به طور عام دستور روزه را صادر کند و بعداً به آن تخصیص بزند و بگوید «فَمَنْ کَانَ مِنْکُمْ مَرِیضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّهٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ»؛ کسى که بیمار یا مسافر باشد روزه خود را افطار ‌کند و بعداً قضا ‌کند. راستى چه مشکلى پیش مى‌آید؟!

یا در مورد نسخ، در یک آیه مى‌فرماید: «إِنْ یَکُنْ مِّنْکُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ یَغْلِبُوا مِائَتَیْن ِ» در صورتى که حتى عدد نفرات شما یک دهم دشمن باشد به پیکار با آنها برخیزید. و در آیه دیگر این حکم را منسوخ کند و مى‌فرماید: «الاْنَ خَفَّفَ اللهُ عَنکُمْ وَعَلِمَ أَنَّ فِیکُمْ ضَعْفاً فَإِنْ یَکُنْ مِّنْکُمْ مِّائَهٌ صَابِرَهٌ یَغْلِبُوا مِائَتَیْنِ … » یعنى معیار را دو برابر بودن دشمن مى‌گیرد. کجاى این «نسخ» ابهام دارد؟!

نخست مسأله ناهماهنگى دو لشکر در حد ده برابر بود بعد تعدیل به دو برابر شده است اما این‌که آیاتى در قرآن باشد که باید به کمک سنت فهمیده شود این نه تنها مشکلى ایجاد نمى‌کند بلکه سبب مى‌شود که مسلمانان «کفانا کتاب الله» نگویند و خود را بى‌نیاز از پیامبر اکرم و امامان معصوم(ع) ندانند.
و اما این‌که آیاتى وجود دارد که حتى با مراجعه به سنت فهمیده نمى‌شود این سخن گزافى است. مطلقاً چنین آیه‌اى در قرآن نیست، خوب بود لااقل یک نمونه را ذکر مى‌کرد.

#نقد_قرآن_دکتر_سها


نقد الحــاد و آتئیسمْـ


🆔@Naghde_elhad
آنچه در جهان، در حال جریان است..


کریستوفر کلوهسی کشیش کاتولیک و استاد موسسه کاتولیک مطالعات عربی و اسلامی (پیزای) در شهر رم است. او نویسنده کتاب‌هایِ «فرشتگان در شتاب: رویاهای کربلا (۲۰۲۱)»، «نیمه قلبم: داستان زینب دختر علی [علیهماالسلام] (۲۰۱۸)»، و «فاطمه دختر محمد [صلی الله علیه و آله] (۲۰۱۷)» است.
لیکن وی در حال حاضر، در حال نوشتن نخستین کتاب آکادمیک درباره عباس بن علی علیهماالسلام است.

«عباس سقا»


“Abbas, the Water-Bearer” by Hashem Morvarid

Christopher Clohessy is a Roman Catholic priest and professor of Shi'i Islamic Studies at the Pontifical Institute for Arabic and Islamic Studies (PISAI) in Rome, Italy. He is the author of Angels Hastening: The Karbala Dreams (Gorgias Press, 2021), Half of my Heart: The Narratives of Zaynab, Daughter of Ali (Gorgias Press, 2018), and Fatima, Daughter of Muhammad (Gorgias Press, 2017). He is currently working on his book project about Abbas ibn Ali.

صفحه شخصی ایشان:

https://en.pisai.it/the-pisai/teaching-staff/clohessy-christopher/


نقد الحــاد و آتئیسمْـ


🆔@Naghde_elhad
نقد الحاد و آتـِـئیسمــ 🚫
🎥 کشف اسنادی جدید از نوحه‌خوانی دیرینه ایرانی‌ها برای سیدالشهداء علیه السلام. 🔸دکتر حسن انصاری محقق دانشگاه پرینستون آمریکا با تفحص از متن نسخه‌های خطی در یمن، متن هفت قطعه مرثیه حسینی که در بیهق (منطقه‌ای در خراسان بزرگِ قدیم) طی سال‌های ۴۰۰ تا ۴۹۹ هجری…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ در ادامه پاسخ به شبهه «عزاداری بر امام حسین از امری جدید و حادث بوده و قبلا در سنت ایرانی سابقه نداشت»؛

🎥 قدیمی ترین صدای ضبط شده از نوحه خوانی و
تصاویر مراسم عزاداری در زمان قاجار

🎙️ چندین صدای ضبط شده به دوره ناصری و مظفرالدین شاه منسوب هستند که نوحه «جبرئیل» هم از آن جمله است. شعر نوحه «جبرئیل» منسوب به ناصرالدین شاه قاجار بوده و خواننده آن نامشخص است./سهند ایرانمهر
_


🆔 @Naghde_elhad
«نگاره نبرد حضرت ابوالفضل علیه السلام با دشمنان در علقمه، نسخه حدیقه السعداء، قرن دهم هجری»

مضمون نگاره صحنه‌ آب‌‌آوردن حضرت عباس(علیه السلام) برای اهل حرم را به‌نمایش گذاشته‌‌‌است. در مرکز نگاره، حضرت ابوالفضل با جامه‌ای سبزرنگ سوار بر اسب سپیدی ـ که درحال آب‌خوردن است ـ در وسط شط فرات و در حال مبارزه با دشمنان به‌نمایش درآمده‌است. جامه سبزرنگ حضرت عباس(علیه السلام) هم‌رنگ عمامه امام حسین(علیه السلام) ترسیم شده‌است که نشان از متابعت و پیروی ایشان از امام و مقتدای خویش دارد. حضرت با دست راست شمشیر و با دست چپ سپری را گرفته‌اند و مشک آبی نیز بر شانه خویش دارند و ظاهرا بیشتر به‌ فکر محافظت از مشک آب هستند تا جان خویشتن.

برای خواندن شرح این نگاره تاریخی بر روی لینک کلیک کنید.

شب تاسوعای حسینی را بر تمام آزادگان جهان، تسلیت عرض میکنیم.

نقد و الحــاد و آتئیسمْـ

🆔 @Naghde_elhad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 کلیپ #پاسخ_شبهه
#شبهات_محرم
میگن به شمر فحش ندین چون دایی حضرت عباس(ع) بوده!!!

- شاید شما هم در بعضی از پیجها و کانالهای مختلف، این پیام طنزآلود، که حالت تمسخر به باور شیعیان دارد را دیده باشید، اما با دیدن این کلیپ که با استدلالات و دلایل منطقی این شبهه را پاسخ داده است برای همیشه با این شبهه پوشالی خداحافظی کنید

👌 با دیدن این ویدیو و هم رسانی آن به دیگران گامی در جهت مقابله با خرافات منتشر شده توسط جاهلان در جامعه را برداریم.


-مطالب مرتبط با این موضوع در «کانالِ نقد الحــاد و آتئیسمْـ»

🆔 @Naghde_elhad
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مگر می‌توان زنده‌تر از اباعبدالله پیدا کرد؟ معیار حیات چیست؟ مگر جز دارایِ اثر بودن است؟ مگر ممکن است وجودی این همه خیر و برکت داشته باشد و زیر خاک خفته باشد؟ زیر خاک خفته نیست، زنده هست. اشک شوق ببارید.
اشک شوق ببارید که میتوانید با این وجودِ عمیق که کل جهان را پر کرده است ارتباط برقرار کنید.

روز تاسوعایِ اباعبدالله بر تمام آزادگان جهان تسلیت.

نقد الحــاد و آتئیسمْـ


🆔 @Naghde_elhad
Jebreieel, Naseredin Shah Qajar-Doholchi
Na Moshakhas -Doholchi
نوحه‌ای ضبط شده در رثای «امام حسین (ع)» ضبط شده بر روی صفحه ی 45 دور که خواننده آن نامشخص است

دستگاه: همایون
شعر از ناصرالدین شاه


مامور شد ز حضرت دادار، جبرئیل
آمد به یاری شه بی یار ،جبرئیل

وقتی رسید دید حسین را میان خون
گفتا فدای جان تو، صد بار جبرئیل

برگو که پیکری که منش پروریده‌ام
بیند چه سان جراحت بسیار، جبرئیل

این گفت و سایه بر بدن آن جناب کرد
از شه پر به دیده خونبار جبرئیل

شاه شهید دیده گشوده به ناله گفت
ای پیک وحی خالق جبار، جبرئیل

بردار سایه‌ات زسرم این دم وصال
حایل مشو میان من و یار، جبرئیل

گر سایه افکنی، به سر اصغرم فکن
آن طفل هست چو گل بی‌خار، جبرئیل

مادر نداشت شیر و منش هم ندارم آب
لب تشنه گشت کشته‌ی اشرار، جبرئیل

آن نوجوان شبیه جدش پیغمبر است
کن سایه‌ای به احمد مختار، جبرئیل

اندر کنار علقمه هر لحظه بگذری
کن سایه‌ای به میر علمدار، جبرئیل

عباس آب آور لب تشنگان من
دارد به تن جراحت بسیار جبرئیل
خواهی برادرم حسن از تو رضا شود
کن سایه ای به قاسم افکار جبرئیل

شو سایبان به راس درخشان قاسمم
چون هست آن یتیم دل افکار، جبرئیل


🆔 @Naghde_elhad
⁉️شبهه و سوال
⚠️ #عاشورا_پژوهی


در گزارش‌های تاریخی می‌بینیم که بحران آب حداقل تا صبح روز عاشورا وجود نداشته است؛ بلكه سپاه امام(ع) از ذخیره کافی آب برخوردار بوده‌اند؛ چنانكه در آن روز حضرت(ع) و حداقل دو تن از اصحاب، به استحمام و تنظيف پرداخته‌اند! مسلماً اگر وضعيت به گونه‌اي بود که احتمال مي‌دادند با معضل بي آبي، آن چنان که در مجالس عزاداري مي‌شنويم، روبرو خواهند شد، آب را ذخيره مي‌کردند تا کودکان از تشنگي بی تاب نشوند؛ اما آنچه گفته مي‌شود و معروف است به گونه‌اي ديگر است! اين تناقض را چگونه توضيح مي‌دهيد؟


پاسخ: بخش اول سؤال یعنی برخوردار بودن از ذخیره کافی آب، صحت ندارد.
از روز هفتم محرم که آب فرات را به روی اردوی حسینی بستند، محدودیت آب وجود داشت و در این سه شبانه روز یک بار عباس بن علی(ع) به دستور امام همراه سی سواره و بیست پیاده توانستند بيست مشک آب به خیمه‌ها برسانند كه طبعاً نمی‌توانست جوابگوی نياز ـ حد اقل ـ هفتاد و دو نفر مرد، و تعدادی زنان و اطفال و مرکب‌ها باشد.

اما اینکه با وجود کمیِ آب چگونه قابل قبول است که امام و یارانش به نظافت بدن خود پرداخته باشند که لازمه‌اش وجود آب ـ مازاد بر نیاز‌های ضروری ـ است؟
پاسخ این است که اصل قضیه، «نظافت» مورد اشکال بوده و بلکه نص تاریخی می‌گوید:
«امام دستور داد مَشکی «توره» (که به معنای بادیه یا کاسه‌ای بزرگ است) آماده کردند و آن را در آن ظرف به هم زدند و امام و همراهان، خود را با آن مشک خوشبو کرده برای شهادت آماده شدند.»

اما در برخی از منابع تاریخی قدیم، گویا ـ هنگام نسخه برداری توسط نسخه نگارانِ آن روز که گاهی دچار اشتباه در نسخه برداری می‌شدند یا هنگام حروف چینی و چاپ در ادوار بعدی ـ کلمه «توره» به «نوره» تصحیف شده و تصور شده که در آن ظرف، نوره آماده کردند. پس اصلاً نظافت به آن صورت نبوده.

این، حاصل بررسی‌های جدید علمی ـ تاریخی است که در کتاب «تاریخ قیام و مقتل جامع سید الشهداء(ع)» به قلم گروهی از تاریخ پژوهان زیر نظر استاد پیشوایی آمده است که متن آن در زیر ملاحظه می‌شود:
« غلام عبدالرحمن عبد ربه انصاری می‌گوید: هنگامی که لشكر عمر بن سعد گرد آمده و رو به سوی امام حسین(ع) آوردند، حضرت دستور داد خیمه برپاکردند و آنگاه به امر او در آن خیمه دربادیه‌ای بزرگ یا در کاسه‌ای، مُشک آماده کردند. آن حضرت وارد خیمه شد و مُشک بر بدن خود مالید و خود را خوشبو کرد. غلام می‌گوید: اربابِ من عبدالرحمان بن عبد ربه به همراه بُرِیر بن خضیر همدانی بر در خیمه به نوبت ایستاده بودند. هرکدام می‌خواستند بعد از امام زودتر از دیگری وارد آن خیمه شوند. بریر با عبدالرحمان مزاح می‌کرد. عبدالرحمان گفت: دست بردار، حالا وقت مزاح نیست، بریر گفت: به خدا سوگند نزدیکان من می‌دانند که من نه در جوانی اهل شوخی بوده‌ام و نه در پیری ولی از آنچه در انتظار ماست خوشحالم و در پوست خود نمی‌گنجم. به خدا قسم میان ما و حوریان بهشتی فاصله‌ای نیست جز آنکه این گروه با شمشیر بر ما بتازند.» غلام یاد شده اضافه می‌کند: چون امام حسین(ع) از خیمه بیرون آمد ما داخل شدیم و خود را خوشبو کردیم. آنگاه امام(ع) سوار بر مرکب شد و قرآنی خواست و آن را پیشاپیش خود قرار داد و به میدان رفت.

💡 اسلام را از منابعِ اصیل آن اخذ کنیم، نه صفحات و کانال های مجازی!

نقد الحاد و آتئیسمـ
@Naghde_elhad
وقت نماز ظهر فرار رسید. امام حسین علیه‌السلام به زهیر بن قین و سعید بن عبدالله حنفی امر فرمودند که با نیمی از یاران، جلوی امام و نمازگزاران بایستند، سپس امام با نیم دیگر، نماز خواند. تیری از جانب دشمن به سوی امام حسین علیه‌السلام پرتاب شد. سعید بن عبدالله جلو آمد و خود را هدف آن قرار داد. او پیوسته با بدنش امام حسین علیه‌السلام را از تیر‌های دشمن حفظ می‌کرد. تا پایان نماز آن‌قدر تیر بر بدن او خورد تا این‌که بر زمین افتاد.

«نگاره دفاع یاران امام حسین علیه السلام هنگام نماز، نسخه حدیقه السعداء، قرن دهم هجری»


شهادت نوه پیغمبر، حضرت اباعبدالله رو بر تمام آزادگان عالَم تسلیت عرض میکنیم.


🆔 @Naghde_elhad
«[سیّد الشهداء] لجام تسلیم به دست گرفته، از پشت اسپ بر زمینِ شهادت افتاد و عنان عزیمت از این جهانِ بی‌ثبات یک‌سو کشیده، رخت اقامت به فردوس اعلی گشاد؛ و گویند که این سانحه بعد از زوال شمس از نقطهٔ دایرهٔ نصف‌النهار بوده که جزء اوّل از اجزای وقت نماز پیشین است؛ و گوئیا این حال دالّ بر آن است که تکبیرِ افتتاح بر پشت ابرش و رکوع بعد الفراز از آن و سجده هنگام وصول بر زمین دست داده و به این صورت، هیئت مجموعیِ نماز ظهر، رخت ظهور به دم واپسین گشاده».

تحریر الشهادین في شرح سرّ‌ الشهادین، ص۶۴.
نقد الحاد و آتـِـئیسمــ 🚫
. 🤚 تکرار مکررات، بس کن! (قسمت نهم) ✍️ پاسخ‌هایِ اجمالی به «نقد قرآن دکتر سها» 9. ابهام فراوان! او در یک ایراد دیگر مى‌گوید: «بیشتر آیات قرآن نیازى به تفسیر ندارد و با خواندن مى‌توان فهمید اما در قرآن ابهام نیز فراوان است این ابهامات دلائل مختلفى دارد از…
.

🤚 تکرار مکررات، بس کن! (قسمت دهم / پایانی)
✍️ پاسخ‌هایِ اجمالی، به «نقد قرآن دکتر سها»


10. منى یک آب پست است!
ایراد دیگر او ـ که آن را ایراد علمى بر قرآن نامیده ـ این است که مى‌گوید: اولاً قرآن در آیه «ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِنْ سُلاَلَهٍ مِّنْ مَّاءٍ مَّهِینٍ » سپس نسل او (انسان) را از چکیده آبى پست مقرر کرد. منى را آب پستى معرفى کرده، ولى امروز مشخص شده که منى یکى از برترین پدیده‌هاى حیاتى است که در هر قطره‌اى از آن میلیون‌ها اسپرم زنده در حال فعالیت همراه با همه مواد لازم مثل غذا و آب و مواد حفاظتى وجود دارد، اما در گذشته گمان مى‌شد که منى آب پست و بى‌ارزش و نفرت‌انگیز است.
سپس به سراغ این آیه می‌رود: «فَلْیَنظُرْ الاِْنسَانُ مِمَّ خُلِقَ خُلِقَ مِنْ مَّاءٍ دَافِقٍ یَخْرُجُ مِنْ بَیْنِ الصُّلْبِ وَالتَّرَائِبِ انسان باید بنگرد که از چه آفریده شده از آب جهنده‌اى خلق شده که از بین ستون فقرات و استخوان‌هاى سینه بیرون مى‌آید. امروزه مشخص است که منى در بیضه‌ها ساخته مى‌شود و در کیسه منى ذخیره مى‌گردد و از مجراى ادرار خارج مى‌شود و محل ساخت و مسیر خروج آن ربطى به ستون فقرات و سینه ندارد.


📙پاسخ:
اوّلاً : واژه «مهین» همیشه به معنى پست نیست، به «لسان العرب» و «قاموس فیروزآبادى» که دو کتاب معتبر و معروف در لغت عربى است مراجعه کنید؛
«مهین» چند معنا دارد، «ضعیف»، «کوچک» (قلیل) و «کم‌ارزش» و «پست».

شکی نیست که از نظر عرف عام در گذشته و امروز منى یک چیز کم ارزش و کم‌قدر است و اگر روى لباس همین ایراد کننده (نویسنده «نقد قرآن») بریزد فوراً آن را مى‌شویَـد و از خود دور مى‌کند. لیکن از نظر علمى ساختمان عجیبى دارد و ربطى به مکالمات عرفى ندارد که آن را یک چیز کثیف مى‌دانند. آیا این ایرادکننده هرگز حاضر است منى را در شیشه‌اى کند و در اتاق پذیرایى خود به عنوان یک چیز پرارزش نگه دارد؟

قطعاً چنین نیست همه منى را به عنوان یک چیز کثیف از خود دور مى‌کنند. بحث از مسائل علمى مربوط به ساختمان منى ارتباطى به برداشت‌هاى عرفى در باره آن ندارد که دیروز و امروز در آن یکسان است مگر این‌که انسان بخواهد خواننده خود را فریب دهد. آیا اهمیت ساختمان یک تار مو کم است؟ پیاز مخصوص مو که موجب نمو تدریجى آن از آغاز طفولیت تا آخرین روزهاى عمر مى‌شود، غده چربى مخصوصى که در کنار آن است و مو را چرب مى‌کند تا نشکند و ماده رنگینى که در جوانى آن را به رنگ مشکى در مى‌آورد و در پیرى رها مى‌سازد، همه از مسائل شگفتى‌آفرین است، ولى اینها مانع از آن نمى‌شود که هر هفته سر و صورت خود را اصلاح کنید و موهاى اضافى را دور بریزید.


در مورد خارج شدن منى از میان ستون فقرات و سینه، نویسنده اشتباهِ روشنِ دیگرى کرده است. اشتباه در اینجاست که ضمیر یخرج (خارج مى‌شود) به منى بر نمى‌گردد بلکه به جنین بر مى‌گردد؛ جنین در شکم مادر در واقع در میان پشت و سینه است و سپس خارج مى‌شود و یا این‌که از پهلو به عمل سزارین آن را خارج مى‌کنند. شاهد این سخن آن‌ است که در آیه بعد ضمیرى است که آن هم به جنین بر مى‌گردد مى‌فرماید: «إِنَّهُ عَلَى رَجْعِهِ لَقَادِرٌ» خداوند تواناست که این انسان را در قیامت باز گرداند. ضمیر (رجعه) به منى بر نمى‌گردد.

#نقد_قرآن_دکتر_سها


نقد الحــاد و آتئیسمْـ

🆔 @Naghde_elhad
🔍 کانال گــردی:

⭕️سلسله پست‌های پاسخ به «تکرار مکررات»؛ نقد کتاب «نقدقرآن»، دکتر سها


-قسمت اول؛

قسمت دوم؛

قسمت سوم؛

قسمت چهارم؛

قسمت پنجم؛

قسمت ششم؛

قسمت هفتم؛

قسمت هشتم؛

قسمت نهم؛

قسمت دهم؛
HTML Embed Code:
2024/04/26 01:39:01
Back to Top