TG Telegram Group Link
Channel: تربیت و توسعه
Back to Bottom
📍تلنگر

🔹چگونه هویت فرهنگی فرزندانِ ما در دنیای شبکه‌ها گُم نشود؟ +👇
۱۰ پیشنهاد به خانواده های ایرانی

مرتضی نظری

لینک یادداشت:
http://www.asriran.com/fa/news/503892/چه-کنیم-هویت-فرهنگی-فرزندان-مان-گم-نشود

🌏 تربیت و توسعه | هویتِ ملیِ ما
@IranHumanDevelopment
📍تلنگر
فرهنگ رضوی با اقتصاد ربوی، چگونه؟

🔸امام رضا(ع):
خدايت رحمت كند! بدان كه ربا حرام و از گناهان كبيره است و خداوند بر آن وعده آتش داده است پس پناه مى بريم به خدا از آتش.
🔻فقه الرضا، ح ۲۵۶

🌏تربیت و توسعه| اقتصادِ فاسد
@IranHumanDevelopment
📍لُمپنیزم آموزشی
🔹مسمومیت هیجانیِ صداوسیما

🔻نتیجه رقابت های کاذب، مسمومیت هیجانی و تربیت دانش آموزانی تک ساحتی در جامعه است.
:(=دکتر حسن عشایری، پژوهشگر و عصب شناس/ استودیو الفبا)

🌏 تربیت و توسعه | لُمپنیزم آموزشی
@IranHumanDevelopment
📍دَرک به جای مَدرک

🔸روایتی نیک از خدمات تورانِ میرهادی

محمدرضا نیک نژاد

🔻دانشجوی سال اول رشته طبیعی دانشکده علوم دانشگاه تهران بود که با حضور در کلاس جبار باغچه‌بان و آشنایی با محمدباقر هوشیار مسیر زندگی خود را تغییر داد. خود می‌گوید" شیوه جذاب، عملی و ساده باغچه‌بان مرا بسیار مجذوب کرد . فهمیدم که به کار معلمی علاقه‌مندم و متوجه شدم که معلمی کاری خلاق و پرانگیزه است." روش‌هایی را پیدا کرد، آزمود و به نتیجه رساند که بتواند به هر کودک و نوجوان این آزادی و اختیار را بدهد که خودش باشد، توانایی‌ها و استعدادهای خود را بپروراند، نگرشِ انسانی و مثبت داشته باشد و زیر بار هیچ نوع کار تحمیلی و دستوری نرود، مستقل باشند و خودشان تصمیم بگیرند، با هم همکاری و همیاری داشــته باشند. مســئولیت بپذیرند و نسبت به هم احســاس مسئولیت بکنند، رقیبِ هم نباشــند و در نهایت، دنیا و مسائل آن را بشناسند و درباره هر موضوع با آگاهی و شناخت لازم تصمیم بگیرند." "صلح، دوستی‌، عشق‌، احترام‌، حس مسؤولیت‌، شادی‌، انسانیت‌، سادگی و یگانگی‌، در بافت جامعه، ساختار آموزش و پرورش و خانواده‌ها ارزش‌هایی است که او برای آن‌ها تلاش کرده است و امروز نیز باید آن‌ها را پاس داشت."

🔻خط به خطِ گفت و گوها و نوشته ها و کتاب های "توران میرهادی" را که می خوانی موج می زند از انگیزه و تلاش و دلسوزی و استواری و مهر و مهرورزی. آموزگاری که یادگیری و یاددهی شده بود بخشی از جانش و سراسر زندگی اش پویش برای کارایی این دو. البته نه آموزشی که پایانش می شود رتبه های شگفت آورِ کنکور و نه آموزشی که ته اش می شود دانش آموخته ای که مدرکش آویزان بر درِ کوزه است و استادِ بالیدن های پوشالی به آن و ناتوان از باز کردن کوچک ترین گره های زیستِ فردی و اجتماعی و درمانده در گام های نخستِ پرورش.
میرهادی در مدرسه های "فرهاد" اش نشان داد که آموزش، گستره ای رقابت ناپذیر است و چشم و همچشمی در یادگیری، افزون بر به باد دادن انگیزه ی آموختن، مدرسه و کلاس را پر می کند از حسادت و دورنگی و دشمنی. آنچه که هنوز و پس از گذشت چند دهه از نوآوری میرهادی، بسیاری از فرنشینان آموزش و پرورش، آموزگاران، پدر و مادران و ... آن را درنیافته اند. راستی چقدر مدرسه هایِ فرهاد، "مدرسه – جامعه" ی جان دیویی را در خاطر زنده می کند! نمی دانم توران را باید با پستالوزیِ سویسی با یتیم خانه ی مدرسه مانندش، یا فروبل، پدرِ کودکستان های آلمان، یا ماکارنکوِ روسی با کانون اصلاح و تربیتِ کودکانِ بزهکارش، یا پائولو فررِ برزیلی با روش های پیشرفته سواد آموزی بزرگسالان و آموزش های رهایی بخش اش، یا فرنه یِ فرانسوی یا مونته سوریِ ایتالیایی و ... سنجید، یا با رشدیه و دبستان های نوین اش و باغچه بان با روش های آسانِ یادگیری الفبایش در ایران! اما هر چه هست داستان او با داستانِ آموزش و آموزشگری و بزرگان آموزش ایران یکسان است. تلاش در سکوت، زندگی در سکوت و درگذشتن در سکوت. گرچه از چند سال پیش با نامِ توران میرهادی آشنا شده بودم و یکی، دو گفت و گو از او را خوانده بودم اما در چند روز گذشته و پس از شنیدن خبر درگذشت اش بود که بیشتر درباره اش خواندم و از آموزه هایش آموختم.

🔻 امروزه رویکرد آموزش و پرورش نوین در بسیاری از کشورهای پیشرو در آموزش، نهادینه کردن آموزه هایی مانند راستگویی، دلسوزی، همیاری، دلاوری، سنجشگرانه اندیشی و .... از همه مهمتر از میان برداشتن رقابت و نشاندن رفاقت و همکاری در فرآیند آموزش است. شگفتا که توران میرهادی از سال 1334 در مدرسه های فرهادش با روش های نوآورانه، چنین آموزه هایی را یاد می داد و در تک تک بچه ها می پروراند. شوربختانه نه تنها نوآوری ها و تلاش ها و اندیشه ورزی اش در گستره عملِ آموزشی دیده نشد که مدرسه های فرهاد در سال 59 به تعطیلی کشانده شدند! راستی اگر او تورانِ ایران نبود، اکنون در کجای تاریخ آموزش و پرورش نشسته بود!؟
🔺منبع: کانال آموزش و اندیشه

🌏 تربیت و توسعه | درک به جای مدرک!
@IranHumanDevelopment
📍استعداد بی نظیر صداوسیما در پمپاژ غم و اندوه

🔹نگرشِ «غم پایه» و «اندوه مدار» صداوسیما در تولید و پخش برنامه برای کودکان، نوجوانان و خانواده ها به ویژه نسل های جدید قابل درک و تحمل نیست.

🌏تربیت و توسعه|شادی کراهت ندارد!
@IranHumanDevelopment
📍تلنگر شبانه

🔸یادی از حاج آقای خیابان کریم خان

🔻حاج آقا ۲۰ سال عضو شورای معاونان بودند،
چپ می آمد، بودند،
راست هم می آمد که حتما بودند!
خلاصه تا دو دهه تانک هم نمی توانست تکانش بدهد.
الان که بازنشسته شدند، اپوزیسیونِ چیزی شدند که طی بیش از دو دهه در تولد و تکوینش سهم و مداخله مستقیم و غیر مستقیم داشته اند.
از همه مهم تر اینکه طوری انگ بی دینی و غربگرایی به خلق الله می چسبانند که گویی حاج آقا مجسمه اسلام و معیار حق و باطل اند.
خوبست اکنون که ژست اپوزیسیون گرفتنِ برخی مدیران گذشته مُد شده، لااقل ردّپای خودشان را در آنچه به نقد می کشند، انکار نکنند.

🌏 تربیت و توسعه
@IranHumanDevelopment
📍یادداشت

🔸درباره بازگشت خبرگزاری فارس و ایسنا به تلگرام

✍️دکتر اکبر نصراللهی
استاد علوم ارتباطات

فعالیت مجدد برخی خبرگزاری ها از جمله فارس و ایسنا در تلگرام یا نسخه های مشابه داخلی را جسورانه، مسئولانه و نشان از درک آرایش جدید رسانه ای و جنگ روانی رسانه‌ های خارجی فارسی زبان می دانم‌.

پیش از این هم در نوشته ها و مصاحبه ها تاکید کرده ام نباید میدان رسانه ای را به رقیبان و دشمنان سپرد.

اپلیکیشن های پیام رسان مثل تلگرام ابزار هستند و باید از همه ابزارهای رسانه ای برای‌ اطلاع رسانی صحیح، نظارت بر مسئولان و تقویت منافع و امنیت ملی استفاده کرد.

از ابتدا هم، فیلترینگ و کوچ دیرهنگام از تلگرام آن هم بدون فراهم کردن بسترهای فنی و ریختن تمام‌ بسته های حمایتی نظام در سبد اپلیکیشن های داخلی، آن‌هم‌ بدون راستی آزمایی از ادعای بی اساس مدیران آنها اشتباه بود.

👈دادن مشاوره غلط برخی از افراد در زمینه فیلترینگ را به مسئولان دلسوز، هم ظلم‌ می دانم.

امیدوارم بقیه هم برگردند. در عین حال باید به موازات استفاده از همه ابزارها ، از تقویت و حمایت منطقی ، هوشمندانه و طبیعی از اپلیکیشن‌ های داخلی غفلت نشود./ عصر ایران

🌏 تربیت و توسعه | واقع بینی
@IranHumanDevelopment
Forwarded from ایسنا (Isna 3)
به رفتار دوگانه صداوسیما در قبال آموزش‌وپرورش انتقاد داریم

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش:
🔹صداوسیما تلاش معلمان در مناطق محروم و صعب العبور را به‌خوبی منعکس می‌کند اما روح و روان خانواده‌ ایرانی و دانش آموزان را با تبلیغات کنکور بمباران می‌کند.
www.isna.ir/news/97082110373
@isna94
Forwarded from سواد زندگی
کوتاه و ساده برای والدین: جملات ساده برای معجزه بزرگ

سواد زندگی
#تربیت_فرزندان

👩‍👧 در این درس" جملاتی به ظاهر ساده اما دارای آثاری معجزه آسا" را مرور می کنیم که اگر والدین در تعامل با فرزندان از آنها استفاده کنند، از آثار تربیتی مثبت آن شگفت زده خواهند شد:

🛑1- پیوسته بر میزان علاقه خود به فرزندان تاکید کنیم: پسر/دختر عزیزم تو برای من بسیار عزیر و ارزشمند هستی.

🛑 2- در رابطه با اشتباهات خود صادقانه رفتار کنیم.والدین نیز در برخی رفتارها و قضاوت های خود ممکن است دچار خطا شوند. در اینگونه مواقع براحتی به فرزندان خود بگوئید: عزیزم! من اشتباه کردم. لطفا مرا ببخش.

🛑 3- بخشیدن را به فرزندان خود بیاموزید. اگر کار خطایی انجام داد مخصوصا در رابطه با مسائل جزئی، با این جمله آنها را خطاب قرار دهید: شما را بخشیدم و سعی می کنم این موضوع را فراموش کنم.

🛑 4- همواره بخشی از برنامه زمانی خود را به فرزندان اختصاص دهید و حتما به آنها بگوئید که این زمان بطور اختصاصی برای آنهاست: امروز می خواهم وقتم را با تو بگذرانم. کار مورد علاقه ات را پیشنهاد بده.

🛑 5- با فرزندان خود "تمرین ارزشمندی" داشته باشید. آنها را در تصمیم گیری های مناسب شرکت داده و گاهی اوقات بنا بر نظر آنها عمل کنید: به نظرت کدام رنگ از کاغذ دیواری برای اتاقت مناسب تر است؟ امروز ناهار چه غذایی را برایت آماده کنم؟

🛑 6- از فرزندان خود تشکر کنید. با این کار فرهنگ قدرشناسی را به آنها بیاموزید.

🛑 7- مثبت بودن وجود آنها را پیوسته یادآور شوید: تو مایه افتخار مامان و بابا هستی. تو فوق العاده ای، تو بهترینی.

🛑 8- اقتصاددانان کوچک خود را پرورش دهید. از همان سال های آغازین مدیریت مالی را با استفاده از پول جیبی به آنان بیاموزید. (در این باره بعداً بیشتر صحبت خواهیم کرد).

🛑 9- با آنها تمرین راستگویی کنید. به آنها بگویید می دانم راست می گویی: من به راست گویی ات ایمان دارم. 
بگذارید راستگویی برایش ارزش باشد و آن را خصیصه مثبت خود بداند.

🛑 10- گاهی اوقات برایش خرید کنید بدون آنکه انتظارش را داشته باشد. به او بگویید که همواره در فکرش هستید.

🛑 11- از توانایی ها او تعریف کنید. حتی اگر روش او در انجام یک کار چندان مناسب و تخصصی نیست. ابتدا از کارش تعریف کرده و سپس با مهربانی روش درست کار را به وی پیشنهاد دهید.

🛑 12- تقویت کننده هوش باشید. گاهی اوقات از انتخاب های هوشمندانه فرزندتان تعریف کرده و آنها را ستایش کنید. با این رویکرد زمینه را برای افزایش خلاقیت های آنها افزایش خواهید داد.

🛑 13- با آنها همدردی کنید. گاهی اوقات با دردهای کوچک آنها همراهی کنید و حضور خود را بر زبان بیاورید: می دانم برای انجام این کار سختی های زیادی را تحمل کردی.

🛑 14- تمرین آرامش کنید. گاهی اوقات با جملاتی مانند "الان برو استراحت کن فکر چیزی نباش"با فرزندان خود رسیدن به آرامش را تمرین کنید.

🛑 15- به کارها و گرفتاری های فرزندان اهمیت دهید. گاهی اوقات بد نیست آنها هم مانند والدین خود گرفتار باشند و فرصتی برای انجام بعضی از کارها را نداشته باشند. حس خوبی است. بنابراین به آنها بگوئید: می دانستم امروز کار داری برای همین برنامه خانواده را به وقت دیگری موکول کردیم.

🛑 16- از ظاهر آنها تعریف کنید. با جملاتی بسیار ساده: این لباس خیلی به تو می آید. خیلی خوش تیپ شدی. خیلی ماهی، چه پسر/دختر زیبایی!

🛑 17- انتقادپذیری را به آنها بیاموزید. گاهی اوقات از فرزندان خود بخواهید نظرشان را در مورد اطرافیان بازگو کنند. از جملاتی مانند: از بابا یا مامان چه انتقادی داری؟ چگونه می توانیم با شما رفتار بهتری داشته باشیم؟

♨️ هر کدام از این جملات به ظاهر ساده، پشتوانه علمی و آکادمیک دارند؛ لطفا به علم اعتماد کنید و فرزندان تان را شکوفا سازید؛ شما مهم ترین آدم های زندگی آنان هستید و هر حرف تان به اندازه "یک زندگی و سرنوشت" بر فرزندان تان اثرگذار است.
*مازیار دانیالی

savadezendegi.com/fa/news/115

💡@savadzendegi

👨‍👩‍👦‍👦 لطفاً به خانواده هایی که دوست شان دارید، بفرستید... در گسترش دانایی سهیم باشید.
Forwarded from عصر ایران
👨‍👩‍👦‍👦 سواد زندگی: پارلمان خانواده را هفته آینده تشکیل دهید

👨‍👩‍👦‍👦 پارلمان خانواده، اصطلاح جدیدی در دنیای تربیت فرزندان است.

👨‍👩‍👦‍👦 این پارلمان چیست؟ چگونه در محیط خانواده قانونگداری کنیم و ۱۴ اصل حاکم بر آن کدام اند؟

👨‍👩‍👦‍👦 "سواد زندگی" در درس امروز خود به زبانی ساده و مختصر به موضوع پارلمان خانواده و قواعد آن پرداخته است.
مطالعه این درس برای همه پدر و مادرها، ضروری، لذت بخش، شیرین و البته بسیار آموزنده است.

در سایت اختصاصی سواد زندگی بخوانید:
👇👇👇
http://savadezendegi.com/fa/news/225

سواد زندگی در تلگرام: @savadzendegi

لطفا به عزیزان تان که فرزند دارند بفرستید.
در گسترش دانایی سهیم باشید.
📍کتاب خوب

🔸ایران آینده؛
از نگاه سه اندیشمند ایران امروز
(عشایری، غنی نژاد، منصوری)
نشر دیبایه

🔸کتاب های خواندنی را به هم پیشنهاد کنیم

🌏 تربیت و توسعه | دغدغه ایران
@IranHumanDevelopment
📍تجربه های جهانی_۱

🔻برنامه نظام های آموزشیِ موفقِ جهان، پرهیز از جداسازی است.
دانش آموزانِ ؛
"با نیازهای ویژه"،
"تیزهوش" و
"عادی" در یک مدرسه، کنار هم و «باهم» درس می خوانند.

🌏 تربیت و توسعه | تجربه های جهانی
@IranHumanDevelopment
📍تجربه های جهانی_۲

🔻برنامه نظام های آموزشیِ موفقِ جهان، پرهیز از جداسازی است.
دانش آموزانِ ؛
"با نیازهای ویژه"،
"تیزهوش" و
"عادی" در یک مدرسه، کنار هم و «باهم» درس می خوانند.

🌏 تربیت و توسعه | تجربه های جهانی
@IranHumanDevelopment
📍تلنگر
برای توسعه به حاکمیت قانون، اقتصاد مولّد،ICT و شهرسازی نیاز داریم اما زیرساخت توسعه، تربیت است و بذر ذهنی و تربیتیِ توسعه در دوره کودکی شکل می گیرد.

🌏 تربیت و توسعه | مرتضی نظری
@IranHumanDevelopment
📍تلنگر / سابقه
🔸چیدمان دایره ای کلاس درس _ ۱

دکتر دانش آشتیانی
وزیر پیشین آموزش و پرورش

🔻پشت سر هم قرار گرفتن نیمکت ها در کلاس به معنای دیکته کردن روش سنتی آموزش و روش خطابه‌ای است؛ امیدواریم روزی شرایط به گونه ای شود که تراکم کلاس ها کم شود و طراحی کلاس ها و چیدمان نیمکت ها دور کلاس بر اساس روش‌های نوین آموزش را ممکن کند. این چیدمان دایره ای و گروهی باعث مشارکت فعال دانش آموزان در کلاس و بهبود فرآیند یادگیری می شود.
🔺منبع: ایسنا؛ ۱۴ اسفند ۹۵
https://www.jamaran.ir/بخش-جامعه-132/583955-انتقاد-دانش-آشتیانی-از-چیدمان-نیمکت-های-مدارس

🌏تربیت و توسعه|شتابزدگی مانع تحلیل درست
@IranHumanDevelopment
📍تلنگر/سابقه
🔸چیدمان دایره ای کلاس درس _ ۲

مرتضی حاجی
وزیر پیشین آموزش و پرورش

🔻در کلاس های درس، دانش آموزان را جدا جدا از هم می نشانیم و از آنها کارهای تک نفره می خواهیم و بعد انتظار داریم که بچه ها بلد باشند که کار جمعی انجام دهند. می توانیم در چیدمان دایره‌ای بحث های مختلف را به دانش آموزان بدهیم تا گروهی مساله را حل کنند. 
🔺منبع: ایران به نقل از ایسنا
http://www.ion.ir/News/312961.html

🌏تربیت و توسعه|شتابزدگی مانع تحلیل درست
@IranHumanDevelopment
📍یادگیری با چیدمان دایره ای-مکزیک

🔻گفت و گو + مشارکت + تیم

🌏 تربیت و توسعه | تجارب جهانی
@IranHumanDevelopment
📍یادگیری با چیدمان دایره‌ای- اوکلاهاما

🔻گفت و گو + مشارکت + تیم

🌏 تربیت و توسعه | تجارب جهانی
@IranHumanDevelopment
📍یادگیری بدون نیمکت-آمریکا

🔻گفت و گو + مشارکت + تیم

🌏 تربیت و توسعه | تجارب جهانی
@IranHumanDevelopment
📍یادگیری با چیدمان دایره‌ای

🔻گفت و گو + مشارکت + تیم

🌏 تربیت و توسعه | تجارب جهانی
@IranHumanDevelopment
HTML Embed Code:
2024/04/27 15:04:51
Back to Top