TG Telegram Group Link
Channel: سازمان عدالت و آزادی
Back to Bottom
🌐 رضا سالیانی سخنگوی سازمان عدالت و آزادی در اعتراض به محکومیت یک‌ساله‌ی سرکار خانم تینا دلجو از اعضای سازمان عدالت و آزادی و فعال سیاسی و مدنی

http://hottg.com/IIFJO
🔰 باختیم بد هم باختیم؛ ایران ۱ - قطر ۵
مجتبی لشکربلوکی


حقیقت کوتاه و تلخ است: قطر تاکنون از میدان مشترک‌ گازی با ایران، بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد دلار کسب درآمد کرده ولی ما ۳۰۰ میلیارد دلار.
قطر توسعه میدان گنبد شمالی خود را از سال ۱۹۹۱ آغاز کرد اما ایران توسعه پارس جنوبی را از سال ۲۰۰۱. در همین ده سال، قطر حدود ۲۱۰ میلیارد مترمکعب گاز از این میدان استخراج کرد که به ارزش آن زمان، حدود ۶۰ میلیارد دلار درآمد برای قطر به دنبال داشته. قطر تمامی نیاز داخلی و صادراتی گاز خود را از گنبد شمالی تامین می‌کند.
این کشور در سال ۲۰۲۰ از مجموع ۲۱۱ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولیدشده تنها ۲۲ میلیارد مترمکعب را با خط لوله دلفین به امارات و عمان صادر و ۱۰۶ میلیارد مترمکعب را به‌صورت ال‌ان‌جی به کشورهای هندوستان، کره جنوبی، ژاپن، چین، انگلستان، پاکستان، کویت و سایر کشورها صادر کرده است. جالب‌تر اینکه؛ در سال‌های پیش‌رو، قطر در نظر دارد تا سال ۲۰۲۷ ظرفیت صادراتی خود را با عملیاتی کردن دو فاز جدید، ۶۸ میلیارد مترمکعب بیشتر تولیدش را افزایش دهد. (افشارنیک/ تجارت فردا)
ایران دومین ذخایر گاز شناخته شده جهان را در اختیار دارد ولی کمتر از ۲٪ کل صادرات گاز جهان را در اختیار دارد. (رفرنس)

🔻تجویز راهبردی:
گاز نه تنها برای ما درآمد است که می تواند سپر امنیتی نیز باشد. اگر اروپا و هندوستان به گاز ما وابسته بودند به شدت روی امنیت ملی ما موثر بود. هر روز که می گذرد ما میلیون دلاری ضرر می کنیم!
چه باید کرد؟ توسعه تولید گاز و صادرات نیازمند سرمایه گذاری های بزرگ و عظیم است. سرمایه گذاری هم فقط مالی نیست بلکه فنی و مدیریتی نیز هست. این حجم از سرمایه گذاری نیازمند ورود سرمایه گذاران خارجی و مشارکت سرمایه گذاران داخلی است. اما سرمایه فرّار است! این مرغ وحشی به بامی نمی نشیند که امنیت نداشته باشد. امنیت در گرو ثبات داخلی است. ثبات داخلی معلول روابط بین المللی پایدار و رضایت شهروندان است. اگر می خواهیم به همین روند ادامه بدهیم که هیچ! جلوی چشمانمان مال مان را می برند و می فروشند و پولش را می خورند! اما اگر فکر می کنیم که می توان به درآمد میلیارد دلاری در گاز رسید این مسیر را برویم:
۱)ترمیم و تثبیت رابطه با جهان
۲)ترمیم رابطه با جامعه با نشان دادن اصلاحات واقعی و شفاف
۳)تبدیل شماره ۱ و ۲ به ثبات و امنیت
۴)دعوت سرمایه گذاران داخلی و خارجی به سرمایه گذاری های تضمین شده
۵)توسعه توان تولید و صادرات گاز
۶) ورود به تجارت و تهاتر گاز و تبدیل شدن به هاب گازی منطقه
۷)تبدیل ۵ و ۶ به درآمد گازی برای بهبود معیشت و کسب رضایت شهروندان
۸) استفاده از دیپلماسی گازی (ناشی از بند ۴ و ۵) برای تامین امنیت بین المللی ایران و تثبیت رابطه با جهان 

و این چرخه ادامه خواهد یافت (تبدیل بند ۸ به ۱ و ۲). یک حلقه مثبت خود تقویت کننده!
حتی با بهترین تیم و منابع و امکانات ولی با «استراتژی اشتباه» در هیچ جام جهانی نمی توان برنده شد.


@Dr_Lashkarbolouki

پی نوشت: این جستار برای ایام جام جهانی است اما با حال و هوای ابن روزهای ما نیز مناسبت دارد.

http://hottg.com/IIFJO
🌐 چرا لیست نمی‌دهیم؟
آیا امکانی برای مشارکت فعال در انتخاباتِ پیش‌رو، داریم؟

جبهه اصلاحات ايران در بيانيه‌اى دلايل خود براى عدم ارائه ليست در انتخابات ١١ اسفند را بيان کرد
؛
🔺جبهه اصلاحات ايران با تأكيد مجدد بر اين‌که با اتكاء به راهبرد انتخاباتى خود براى سال ١٤٠٢ امکان ارائه فهرست در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در تهران را ندارد، دلايل اين تصميم را در بيانيه‌اى اعلام كرد.

در بخشى از اين بيانيه آمده است:

🔹جبهه اصلاحات ایران پس از ماه‌هاى متمادی بررسی و رصد تحولات سیاسی کشور، عملکرد حاکمیت و دست‌اندرکاران انتخابات و دریافت نظرات کارشناسان و احزاب در سراسر کشور و به خصوص با توجه به رویکرد مردم، راهبرد انتخاباتی خود را براى انتخابات پيش رو بر مبناى اين که نمى‌تواند در انتخاباتی تهی از معنا، غیررقابتی، غیرمنصفانه و غیرمؤثر در اداره کشور شرکت کند، تعيين کرد.

🔹با وجود همه هشدارها و انذارها و روشن کردن پيامدهاى سیاست محدودسازی قدرت انتخاب ملت طى سال‌هاى بسيار شاهد بوديم که اعمال نظارت استصوابی و سلب قدرت و اختیار و مسدود سازی مجاری اِعمال خواست و اراده ملت نه تنها متوقف نشد بلکه هر چه جلوتر آمديم رو به تزايد گذاشت.

🔹اينک یکی از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام حکمرانی، نابسامانی‌ها و بحران‌ها در حوزه‌های مختلف سياسى، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را مى‌توان نظارت استصوابی و محدود کردن حق انتخاب مردم برشمرد که در نهايت به ناجمهوريت نظام ختم مى‌شود. حال آنكه پس از پیروزى انقلاب اسلامى كه اينک در ايام سالگرد آن به سر مى‌بريم امام راحل در آستانه هر انتخاباتى تأكيد داشتند: «باید مردم را برای انتخابات آزاد بگذاریم و نباید کاری بکنیم که فردی بر مردم تحمیل شود.»

🔹قانونى کردن روند ناصواب گذشته از طريق مصوبه جدید و پر مسأله اصلاح قانون انتخابات و نيز تشديد رفتار تنگ‌نظرانه مجريان و ناظران در اين دوره انتخابات به‌رغم تأکيد رهبرى بر رقابت واقعى ميان همه سلايق عملاً نشان داد اين وضعيت انتخابات را از معنا تهی کرده است.

🔹ما به عنوان مجموعه احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب در جبهه اصلاحات ايران با اتکاء به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی و وفادار به قانون اساسی و پای‌بند به حقوق مصرح و بنیادین ملت که در فصل سوم این قانون مورد تاکید قرار گرفته، اعلام می‌کنیم که متأسفانه امکان ارائه فهرست در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در تهران را نداریم.

🔹جبهه اصلاحات ایران ضمن هشدار به اینکه مسئولیت تبعات و مخاطرات ناشی از کاهش مشارکت مردم در انتخابات برای اقتدار و امنیت ملی بر عهده‌ نهادها و مقاماتی است که صندوق رأی در کشور را فاقد اثربخشی کرده‌اند، اعلام می‌دارد، تنها راه حل مشکلات کشور ایجاد مجلس و دولت قوی و مستقل از طریق برگزاری انتخابات آزاد، منصفانه، رقابتی و مؤثر در اداره امور کشور با حضور نمایندگان همه طيف‌ها و سلايق فکرى است.

http://hottg.com/IIFJO
سازمان عدالت و آزادی
🌐 چرا لیست نمی‌دهیم؟ آیا امکانی برای مشارکت فعال در انتخاباتِ پیش‌رو، داریم؟ جبهه اصلاحات ايران در بيانيه‌اى دلايل خود براى عدم ارائه ليست در انتخابات ١١ اسفند را بيان کرد؛ 🔺جبهه اصلاحات ايران با تأكيد مجدد بر اين‌که با اتكاء به راهبرد انتخاباتى خود براى…
متن کامل بیانیه‌ی جبهه‌ی اصلاحات ایران درخصوص جبهه انتخابات پیش‌رو؛

جبهه اصلاحات ایران پس از ماه‌هاى متمادی بررسی و رصد تحولات سیاسی کشور، عملکرد حاکمیت و دست‌اندرکاران انتخابات و دریافت نظرات کارشناسان و احزاب در سراسر کشور و به خصوص با توجه به رویکرد مردم، راهبرد انتخاباتی خود را براى انتخابات پيش‌رو بر مبناى اين‌که نمى‌تواند در انتخاباتی تهی از معنا، غیررقابتی، غیرمنصفانه و غیرمؤثر در اداره کشور شرکت کند، تعيين کرد. به‌رغم اين اعلام نمود که تمام مساعی خود را برای اقناع یا الزام حاکمیت به برگزاری انتخابات مطلوب مبذول مى‌دارد.
هرچند که با وجود همه هشدارها و انذارها و روشن کردن پيامدهاى سیاست محدودسازی قدرت انتخاب ملت طى سال‌هاى بسيار شاهد بوديم که اعمال نظارت استصوابی و سلب قدرت و اختیار و مسدودسازی مجاری اِعمال خواست و اراده ملت نه تنها متوقف نشد بلکه هر چه جلوتر آمديم رو به تزايد گذاشت. به طورى که اينک یکی از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام حکمرانی، نابسامانی‌ها و بحران‌ها در حوزه‌های مختلف سياسى، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را مى‌توان نظارت استصوابی و محدود کردن حق انتخاب مردم برشمرد که در نهايت به ناجمهوريت نظام ختم مى‌شود. حال آنکه پس از پبروزى انقلاب اسلامى که اينک در ايام سالگرد آن به سر مى‌بريم امام راحل در آستانه هر انتخاباتى تأکيد داشتند: «باید مردم را برای انتخابات آزاد بگذاریم و نباید کاری بکنیم که فردی بر مردم تحمیل شود».
با اين وصف قانونى کردن روند ناصواب گذشته از طريق مصوبه جدید و پر مسأله اصلاح قانون انتخابات و نيز تشديد رفتار تنگ‌نظرانه مجريان و ناظران در اين دوره انتخابات به‌رغم تأکيد رهبرى بر رقابت واقعى ميان همه سلايق عملاً نشان داد اين وضعيت انتخابات را از معنا تهی کرده است. در عين حال به نظر مى‌رسد که فقدان اثربخشی نهادهای انتخابی، امید اکثریت مردم به بهبود اوضاع کشور از طریق شرکت در انتخابات را نيز منتفی ساخته است.
به هر حال ما به‌عنوان مجموعه احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب در جبهه اصلاحات ايران در عين آنکه همچنان انتخابات و صندوق رأی را بهترین مجرای اعمال اراده ملت در تعیین سرنوشت‌شان می‌دانیم، اما با اتکاء به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی و وفادار به قانون اساسی و پای‌بند به حقوق مصرح و بنیادین ملت که در فصل سوم این قانون مورد تاکید قرار گرفته، اعلام می‌کنیم که متأسفانه امکان ارائه فهرست در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در تهران را نداریم.
جبهه اصلاحات ایران همچنین، ضمن هشدار به اینکه مسئولیت تبعات و مخاطرات ناشی از کاهش مشارکت مردم در انتخابات برای اقتدار و امنیت ملی بر عهده‌ نهادها و مقاماتی است که صندوق رأی در کشور را فاقد اثربخشی کرده‌اند، اعلام می‌دارد، تنها راه حل مشکلات کشور ایجاد مجلس و دولت قوی و مستقل از طریق برگزاری انتخابات آزاد، منصفانه، رقابتی و مؤثر در اداره امور کشور با حضور نمایندگان همه طيف‌ها و سلايق فکرى است.
از این رو ما، تن دادن حاکمیت به برگزارى انتخابات آزاد، رقابتی و معنادار را در صدر مطالبات خود قرار داده و در کنار فعاليت برای قدرتمند شدن جامعه ایران، سعى خویش را برای برگزاری چنین انتخاباتی در آینده نیز به کار خواهيم بست.
جبهه اصلاحات ایران
٢١ بهمن ماه ۱۴۰۲

http://hottg.com/IIFJO
رضا سالیانی سخنگوی سازمان عدالت و آزادی با اظهار تأسف جدی نسبت به شرایط نابرابر و تحمیل شده به احزاب قانونی و طیف وسیعی از فعالان و نیروهای دلسوز سیاسی و اجرایی کشور، اعلام کرد:

بنا بر مصوبه‌ی شورای مرکزی #سازمان_عدالت_و_آزادی
ضمن تایید راهبرد انتخاباتی #جبهه_اصلاحات، از تصمیم گرفته شده در رابطه با انتخابات #مجلس_دوازدهم که برآمده از نظر اکثریت است، حمایت می‌کنیم.

http://hottg.com/IIFJO
🔰 ما ناقص العقلیم! شما چطور؟
مجتبی لشکربلوکی

چند روز پیش داشتم روزنوشته های زینب در ژاپن رو می خوندم. نوشته ای از ایشان توجهم رو جلب کرد. زینب به همراه خانواده اش هم در ژاپن درس می خواند و هم کار می کند. اما نوشته ایشان را اول با هم بخوانیم:

دیروز استادمون چیز جالبی گفت برای شما هم حتماً جالبه. می گفت توی برخی کشورهای اروپایی برنامه مرخصی با حقوق برای زایمان برای آقایان وجود داره. مثلاً توی نروژ آقایون شش ماه مرخصی با حقوق برای زایمان همسرشون دارن. یکی از مطالعاتی که انجام شده، این بود که ببینند تأثیر این طرح روی علاقه به افزایش تعداد فرزندان چه میزان است؟
تصور کنید مرد شش ماه کنار زن و بچه می خوره و می خوابه حقوقش هم سر وقت واریز میشه چی از این بهتر؟!
اومدن تو کشورهای مختلف اروپایی قبل و بعد از این شش ماه از مردها سوال کردن نظرشون چیه و آیا دلشون میخواد تعداد بچه هاشون بیشتر بشه یا نه؟
نتایج غافلگیرکننده بود! همه‌شون اول خیلی خوشحال بودن و می گفتند ذوق زده‌ اند که بالاخره بعد از مدتها کار و نداشتن فرصت برای خانواده، میتوانند پیش زن و بچه‌شون باشند و باهم وقت بگذرونند و اصلا دلشون میخواهد هرسال بچه دار بشند که نصف سال بمونند خونه!!
اما بعد از شش ماه، همه مردها عصبی و پریشان و پکر، که ما اصلاً غلط کردیم زن گرفتیم که اصلاً بچه دار بشیم! ما رو چه به بچه:)) معلوم شد طوری  پدرشون درآمده و به خاطر بچه تو سر و کله هم زدن و دنیای واقعی آن قدر با خیالات و تصورات فانتزیشون فرق داشته که کلا از بدنیا اومدن همون یکی هم پشیمونن! این به کنار؛ نه تنها تمایل به فرزندآوری از طریق این طرح‌ها، حداقل در این افراد تحت تحقیق، اصلا افزایش پیدا نکرده، که حتی تمایل به طلاق و جدایی بعد از استفاده این طرح رو هم بیشتر کرده:))
استادمون گفت خیلی طرح ها هست که روی کاغذ خیلی درخشان و عالی و موفقند اما واقعیت همیشه ما رو غافلگیر میکنه. الان هم ممکنه خیلی از شماها فکر کنید خونه و درآمد و امکانات میتواند باعث افزایش جمعیت بشه درصورتی که ممکنه اصلأ افراد با داشتن اونها دلشون نخواد بچه دار بشند.
حکومت فقط وظیفه داره با مدیریت، شرایط رو فراهم کنه، و اختیار انتخاب رو به خود مردم بسپره. (رفرنس: زینب در ژاپن)


☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:

ما دو گونه کشورداری یا حکمرانی (در سطح کشور) و مدیریت (در سطح سازمان و گروه) داریم:
حکمرانی مبتنی بر شواهد که چنین مختصاتی دارد:
حقیقت لزوما شفاف نیست.
هیچ کدام از ما عقل کل نیست.
سیاست ما، تصمیم ما، دستور ما مقدس نیست. بلکه می تواند در معرض خطا و اشتباه باشد
در طول زمان از چهار مرحله می گذریم: کاوش (بررسی، جستجو، مطالعه)، آزمایش (ایده مان را به صورت محدود تست می کنیم)، پایش (نتایج آزمایش را بررسی می کنیم) و اگر مثبت بود گسترش و البته باز هم پایش!

در آن سوی طیف مدیریت یا حکمرانی دیگری داریم به نام حکمرانی مبتنی بر شهود و چنین مختصاتی دارد:
ما می‌دانیم راه درست چیست. نیازی به تحقیق، بررسی و مشورت نیست.
تصمیم ما درست است و برحق.
اجرا می‌کنیم، اگه نشد دوباره بیشتر تلاش می‌کنیم و با عددسازی و پوشاندن حقیقت سعی می کنیم که زمان بخریم (تکنیک فریب و خرید زمان). اگه نشد توجیه می‌کنیم! یا اشکال از تیم قبلی است و یا دشمنان نمی‌گذارند (تکنیک حواله به دیگری) یا به وعده آینده را می دهيم (تکنیک فرار به جلو). هر کاری می‌کنیم جز پذیرش اشتباه و شکست.
و اینگونه است که سازمان ها و کشورهای شواهدمحور با تواضع، شکست را می پذیرند، خودشان را با قوانین هستی (سنت های الهی) تطبیق می دهند و به پیش می روند.
و سازمان ها و کشورهای شهود محور هم با اعتماد به سقف کاذب بدون توجه به واقعیت ها، اطلاعات و تحلیل به قهقرا می روند.
کشورداری شواهدمحور در برابر کشورداری شهودمحور! مساله این است!

یکی از بهترین آموزه هایی که در طول دوران کار حرفه‌ای‌ام آموخته ام این است: یکی از مدیران ارشد کشور در جلسات هم اندیشی زمانی که می خواست طرحی را ارایه کند و از دیگران نظر بگیرد این را می گفت: این به عقل ناقص ما رسیده، به عقل ناقص شما چه می رسد! :)
هر چند بیانش طنزآمیز بود اما پشت این جمله حکمتی عمیق برای همه مدیران و حاکمان نهفته است.

http://hottg.com/IIFJO
🌐 نه واقع‌گرا؛ نه آرمان‌گرا

✍️ نقد عباس عبدی بر بیانیه ۱۱۰ نفر

▪️آقای عبدی! طبعاً متن منتشره عده‌ای از فعالان حوزه عمومی که غالب آنان منصوب به جبهه یا مجموعه اصلاحات هستند را دیده‌اید، ارزیابی کلی شما از آن چیست؟

🔹ابتدا درباره کلیات ماجرا معتقدم که این نه تنها حق هر کسی است که مواضع و رویکردهای خود را اعلام کند، بلکه ضرورت هم هست که اظهار دارد، خودم هم همین کار را انجام می‌دهم. حتی جدا شدن از جریان اصلاحات را نیز منفی نمی‌دانم، هر چند این دوستان معتقدند که چنین انگیزه‌ای را نداشتند، ولی غیرطبیعی نیست که از این اقدام چنین برداشتی صورت گرفته باشد و اگر چنین قصدی نداشتند و این بیانه را دادند این اولین انتقاد به آن است. زیرا این کارشان قابل فهم نیست، چون اصلاح‌طلبان منعی برای شرکت در انتخابات نگذاشته بودند گرچه دعوتی هم نکرده بودند.

🔹در واقع، هر کس و هر گروهی اگر نامزد انتخاباتی را مناسب می‌دید می‌تواند به او رأی دهد. ولی دعوت به مشارکت به معنای عام در برنامه آنان نبود و اتفاقا این موضع آنان بیش‌تر معطوف به اراده رسمی حکومت است که ظاهراً علاقه‌ای به این مشارکت نداشتند.

🔹ولی هنگامی که بیانیه‌ای کلی با عنوان روزنه‌گشایی داده می‌شود، ماجرا فرق می‌کند. این توصیه سیاستی قبلاً نیز ره به روزنه‌گشایی نداشت زیرا پیشتر اگر نه دروازه حداقل پنجره‌ای باز بود و این راه بارها طی و به نتیجه نرسیده و بسته شده بود، حالا چگونه می‌توان از همان مسیر روزنه‌ای گشود؟ این فقط یک شعبده‌بازی تحلیلی است.

🔅متن کامل گفت‌وگو را در لینک زیر بخوانید:

https://telegra.ph/نه-واقعگرا-نه-آرمانگرا-02-16

http://hottg.com/IIFJO
🔰 نامه فخرالسادات محتشمی پور به محسنی اژه‌ای

فخرالسادات محتشمی‌پور طی نامه‌ای به محسنی اژه‌ای نسبت به اعمال محدودیت‌ها بر مصطفی تاج‌زاده در زندان، اعتراض کرد:

با سلام
🔹مستحضرید که از روز دوشنبه ۳۰ بهمن‌ماه محدودیت‌هایی برای همسر عزیزم سید مصطفی تاج‌زاده که در بند ۴ اوین حکم ۵ ساله‌ی جدید خود را، بعد از حبس ظالمانه ۷ سال قبلی، سپری می‌کند، ایجاد شده است.

🔹با توجه به این که ایجاد هرگونه محدودیتی در زندان باید در چارچوب آیین‌نامه‌ی سازمان زندان‌ها باشد، دستور دهید نسخه‌ای از مستند قانونی  که  براساس آن محدودیتهای تازه برای آقای تاج‌زاده ایجاد شده است در اختیار ایشان قرار داده شود.

🔹در غیر  این صورت حق تعقیب  از
مرجع صدور دستور محدودیت  یا ضابطین و مأموران حفاظت اطلاعات سپاه فراهم خواهد شد.با سپاس

http://hottg.com/IIFJO
🔰 عبدالکریم سروش:
انتخابات امسال از آن دسته مسائلی است که لاینحل است چون از دو طرف له و علیه، دلیل داریم/ورود به انتخابات نمی‌تواند تابع حکم فقها باشد/فقها نمی‌توانند در امور عامه مردم را مجبور کنند.

🔸 درمورد انتخابات پیش‌رو سخنی نمی‌گویم
انتخابات امسال از آن دسته مسائلی است که لاینحل است چون از دو طرف له و علیه دلیل داریم. از یک طرف پاره‌ای از نیک‌خواهان که به درست کاری انان اطمینان دارم نامه‌ای نوشته‌اند و امضا کرده‌اند که از حق انتخاب استفاده کنیم و از این روزنه‌ی باز استفاده کنیم تا فرصتی ایجاد کنیم.

🔸از طرفی بزرگانی که مجتهد سیاست هستند مانند تاجزاده و حجاریان می‌گویند روزنه گشایی ممکن نیست.

🔸می‌بينيم از هر دو سو ادمیان باتجربه و نیک‌خواهی هستند. بنابراین تصمیم با ایرانیان است.

🔸بنده شرکت نمی‌کنم اما هر کس به وجدان خود عمل کند.

🔸سروش محلاتی در نوشته‌ی کوتاهی به خوبی در این زمینه سخن گفته بدون اینکه بگوید رای بدهید یا نه.
وی روشن کرده که شرکت در انتخابات از طریق پیروی از مراجع ممکن نیست و باید به عقل رجوع کرد.
ایشان همچنین توضیح داده ورود به انتخابات نمی‌تواند تابع حکم فقها باشد چرا که تعداد زیادی از مراجع مانند سیستانی و شبیری زنجانی می‌گویند فقها نمی‌توانند در امور عامه مردم را مجبور کنند بنابراین تنها راه، رجوع به عقل عرفی و عقل نوعی است.

🔸این شما و این گوی و میدان و انچه مصلحت این ملک و سرزمین است، اقدام‌ کنید. حاکمان ما که عقل را تعطیل کرده‌اند قدری هم عاقلانه بیاندیشند و از عقول دیگر یاری بگیرند و به وعده‌هایی که به مردم داده‌اند وفا کنند و چنان پیش بروند که نام نیک باقی بگذارند.

http://hottg.com/IIFJO
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی با انتشار پیامی درگذشت مرحوم آیت‌الله موسوی بجنوردی را تسلیت گفت؛

بسم الله الرحمن الرحیم
اذا مات المؤمن الفقيه ثلم في الاسلام ثلمة لايسدها شيء

محضر محترم حضرت آیت‌الله آقای حاج سید حسن خمینی دامت برکاته

سلام علیکم
ارتحال تاسف‌بار عالم ربانی و مجتهد مجاهد مرحوم مغفور آیت‌الله حاج سید محمد موسوی بجنوردی(قدس سره) را خدمت جناب‌عالی و خاندان سوگوار تسلیت عرض می‌کنم.

آن عالم خدمتگزار و خوشنام از یاران وفادار و امین انقلاب و آراسته به صفاتی شایسته و متخلق به اخلاقی والا بود که فقدانش جز با لطف و کرم حضرت حق، جبران نخواهد شد.

شایسته است ‌که آرا و نظرات فقهی روشنگرانه آن فقیه والانگر و مجتهد نواندیش در محافل علمی و حوزوی به‌جد مورد تحقیق قرار گرفته و به عنوان مثالی ارزنده از اجتهاد پویا و همگام با مقتضیات زمان و مکان شناخته شود.

امیدوارم خداوند کریم، روح بلند آن عالم پارسا و فروتن را از خوان نعمت بی‌پایانش برخوردار گرداند و به جناب‌عالی و دیگر بازماندگان محترم، شکیبایی و تندرستی عنایت فرماید.
ایام عزت مستدام

امیر طاهری
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی
۵ اسفندماه ۱۴۰۲

http://hottg.com/IIFJO
رضا سالیانی سخنگوی سازمان عدالت و آزادی، دلايل امکان‌ناپذیر بودن ارایه‌ی لیست انتخاباتی از سوی این سازمان در دوازدهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی را اعلام کرد:

۱.انتخابات هدف نیست، وسیله است.
۲.وظیفه‌ی احزاب پر کردن لیست و سیاهه نیست، وظیفه‌شان معرفی کاندیداهای شناسنامه‌دار و شایسته برای حل مشکلات مردم و ریل‌گذاری برای توسعه‌ی کشور است.
۳.احزاب باید در قبال عملکرد کاندیداهای مورد حمایت‌شان پاسخگو باشند.
۴.راه آزموده را آزمودن خطاست.

http://hottg.com/IIFJO
رضا سالیانی سخنگوی سازمان عدالت و آزادی:

کاهش مشارکت در #انتخابات با افزایش #مهاجرت رابطه مستقیم دارد. آغاز سراشیبی از جایی است که امید به تغییر وضع موجود رنگ می‌بازد، در چنین شرایطی #روزنه_گشایی نه ممکن است و نه موثر؛ راه حل اجبار و تهدید نیست. تنها گزینه بازگرداندن #امید به جامعه است! توپ در زمین حاکمیت است.

http://hottg.com/IIFJO
🔻محمد مهاجری، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی:

نتیجه ‎#انتخابات_مجلس در اکثر شهرها حتی کلانشهرها و از جمله تهران عجیب و جالب است. یعنی نفر اول یا دوم، ‎#آرای_باطله است.

جا دارد به اعضای محترم ‎#شورای_نگهبان به خاطر این کاردستی هنرمندانه تبریک بگوییم.

http://hottg.com/IIFJO
🌐 نطق آذر منصوری در جلسه‎ی جبه‌اصلاحات:
چرا حق انتخابات آزاد، عادلانه و رقابتی به رسمیت شناخته نمی‌شود؟

آذر منصوری رئیس جبهه‌ی اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت در نطق خود در جبهه‌ی اصلاحات گفت:

🔹انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ را در شرایطی پشت سر گذاشتیم که کشور ما از انواع بحران ها رنج می برد. بحران هایی که در یک کلام چه در سطح منطقه و بین المللی و چه در سطح داخلی (ذیل شکاف حاکمیت _ملت) امنیت ملی را بیش از پیش به مخاطره انداخته است.این قابل درک است که در منطقه پرآشوب خاور میانه باید به قوای نظامی مجهز بود و برای رفع و خنثی کردن یک سوی تهدیدها علیه امنیت ملی آمادگی کامل داشت، اما سوی دیگر این تهدید به نوع حکمرانی و میزان شکاف حاکمیت_ملت ارتباط مستقیم دارد.

🔹در واقع هر چه مشروعیت سیاسی حاکمیت کمتر باشد این شکاف بیشتر خواهد شد و این در دراز مدت به تهدیدی بزرگ علیه امنیت ملی کشور تبدیل خواهد شد. آن هم در شرایطی که مخالفان ایران حداکثر تلاششان را به کار گرفته اند تا ایران را به ایرانستان تبدیل کنند. در این شرایط وظیفه نیروهای سیاسی و وطن دوست و متعهد به آرمان های انقلاب اسلامی چیست؟

🔹چه نوع مواجهه ای در بزنگاه انتخابات و پس از آن می توانست و می تواند این تهدیدها را از کشور دور، شکاف حاکمیت ملت را ترمیم و امید به آینده را در جامعه ایران بیشتر کند؟ وظیفه حاکمیت در این میانه چیست؟پاسخ به این پرسش ها و پرسش هایی از این دست و تجربه انتخابات ۹۲تا ۱۴۰۰ نوع کنش انتخاباتی اصلاح طلبان را در این انتخابات و انتخابات بعدی تعیین می کند.

🔹 انتخابات ۱۴۰۲ برای ما اصلاح طلبان یکی از تلخ ترین بزنگاههایی بود که پشت سر گذاشتیم و نتیجه آراء و به خصوص میزان مشارکت و تعداد آراء باطله نیز نشان داد برآوردها و نگرانی های جبهه اصلاحات ایران و دلسوزان کشور چقدر به جا و واقع بینانه بوده است. طرح هشدار ها و نگرانی ها از بابت فاقد معنا و اثر بخشی چنین انتخاباتی نیز حاکی از همین نگرانی ها بوده و خواهد بود.

🔹انتخاباتی که طبق برآوردها و به رغم تاکید و تلاش همه تریبون های رسمی برای افزایش مشارکت مردم، اکثریت ملت ایران با نوع مواجهه خود اعلام کردند که با آن بیگانه شده اند.

🔹البته که هنوز برای تحلیل دقیق آنچه در این انتخابات گذشت زود است و باید به داده های دقیق تری دست پیدا کرد. اما تا اینجای کار علاوه بر جمعیت ۶۰ درصدی که پیام قهر خود را به صندوق با امتناع از رای دادن اعلام کردند، میزان آراء باطله نیز باید هشداری جدی قلمداد شود.

🔹واقعیت آن است که این انتخابات برای جریان‌های حاضر در انتخابات هیچ پیروزی به همراه نداشت. خاصه محافظه کارانی که در این انتخابات بیش از پیش نشان دادند برای کسب چند صندلی بیشتر حاضرند دست به چه رفتارهایی بزنند.

اگر پیروزی هم داشت باید آن را از آن مردمی دانست که در تلاشند به مدنی شکل ممکن حتی با استفاده از فرصت انتخابات صدای اعتراض خود را به گوش حاکمیت برسانند.

🔹 مهم تر از همه مجریان و ناظران این انتخابات باید توضیح دهند که اگر تحقق مشارکت حذاکثری در دستور کار بوده، چرا به الزامات چنین هدفی توجه نشده است؟

🔹این سؤال به طور جدی مطرح است که پس از اعتراض های پی در پی و به خصوص اعتراضات پس از مرگ مظلومانه دختر معصوم ایران مهسای عزیز، چرا حاکمیت به لوازم اصلی مشروعیت سیاسی خود توجهی نشان نمی دهد و مکرر دست به رفتارهایی می زند که شکاف ها را افزایش و نارضایتی ها و بی اعتمادی ها را بیشتر می کند؟

🔹منتهی الیه این رویه و این مسیر نه تنها هیچ خیری برای ملک و ملت در پی ندارد، بلکه مستقیما امنیت ملی ما را به مخاطره انداخته و به سود مخالفان ایران تمام خواهد شد. چه بسا وقتی شکافها روز بروز ابعاد بیشتری به خود بگیرد، مسیر تهدیدهای بیرونی هم برای مخالفان ایران فراهم تر خواهد شد.

🔹اصلاح طلبان هیچگاه مدافع گزینه تحریم انتخابات نبوده اند و نخواهند بود و در این انتخابات هم اگر اعلام کردند که لیستی ندارند و از نامزدی حمایت نمی کنند، برای این بود که به این باور رسیده اند که با تداوم این شیوه حکمرانی و این نگاه به انتخابات، راه مشارکت در انتخابات به هر قیمتی با صخره ستبر بن بست مواجه شده است و با این وضعیت ِ تداوم و تقویت نظارت استصوابی و فاقد معنا و بی اثر شدن انتخابات و نهادهای انتخابی قادر نیستند تغییری در شیوه حکمرانی به نفع خواست مردم ایجاد کنند.

http://hottg.com/IIFJO
🔺 سید محمدخاتمی:
آگاهانه و صادقانه رأی ندادم تا به هیچکس دروغ نگفته باشم/این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم

خاتمی روز گذشته در جمع مشاوران خود به تبیین وضعیت کشور، انتخابات و راه برون شد از بحران های پیش رو و بازگشت امید به جامعه پرداخت. وی در این نشست اظهار داشت: علاوه بر ناخشنودی و اعتراض نخبگان و بخصوص جوانان که به انحاء مختلف ابراز می شود، با توجه به آمار و اطلاعات رسمی باید گفت اکثریت ملت از وضع موجود و سامان و سازمان راهبردن جامعه نارضایتی دارند و همین امید به آینده را کمتر می کند.

🔹رئیس جمهوری اسبق ایران مطلوب ترین راه برای رهایی از این وضع را مصالحه ملی و استقرار مردم‌سالاری توسعه‌گرا دانست و گفت در یک نظام مردم سالار انتخابات بسیار مهم است، در صورتی که "حدّ نصاب ضابطه و معیارهایی که انتخابات را انتخابات می‌کند“ رعایت شود. این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است.

🗣خاتمی گفت: چند روز پیش از برگزاری انتخابات گفتم که همه از مردم سخن می گویند و افزودم فعلا وقتی می گوییم مردم مراد همان بالای پنجاه درصدی است که در دو انتخابات قبلی شرکت نکردند و نیز چند میلیون نفری که با رأی اعتراضی و باصطلاح باطله خود ناخشنودیشان را نشان دادند و در انتخابات آخری هم دیدیم که درصد کسانی که رأی ندادند و نیز آراء باطله از انتخابات قبلی بیشتر بود.


🔹این به آن معنا نیست که آنان که در انتخابات شرکت کردند مردم نیستند. مردم همه اقشار و بخش های مختلف رنگین کمان دل انگیزی اند که ملت ایران نام دارد و مورد احترام عمیق من است. همگی شهروندان ذی‌حق‌اند که فقر و فساد و تبعیض را نمی پسندند و همه به فکر اعتلای ایران و بهبود وضع جامعه اند. فعلاً سخن بر سر کسانی است که بنحوی نارضایتی خود را ابراز داشته اند و می دارند.

🔹ین عده زیاد چه می خواهند؟ به نظر من می خواهند زندگی کنند، از وضع بد اقتصادی و معیشت تنگ نجات یابند، از فساد گسترده ناراحتند، می خواهند به آینده بهتر خود و فرزندان خود امیدوار باشند، خود را در عرصه بین‌المللی محترم ببینند، کشور و مرز و بوم مشترک زندگی اشان یعنی ایران عزیز سربلند و پیشرفته باشد، از امنیت داخلی و امنیت در برابر تجاوز و توطئه بیرونی برخوردار باشند و همه کسانی که در این کشور با هر آئین و قومیت و گرایش و سلیقه ای زندگی می کنند به عنوان شهروند از حقوق برابر و حرمت واقعی برخوردار باشند و با کمال تاسف این طبیعی ترین خواستهای طبیعی خود را برآورده نمی بینند.

🔹این بنده کوچک خدا همیشه بر انتخابات و اهمیت آن تاکید داشته است و دارد و راه خیر خواهانه اصلاح وضع نگران کننده کشور را اثربخش کردن نهاد انتخابات می داند. من آنچه را که برای بهبود وضع و در جهت منافع ملت و کشور و حتی حکومت بنظرم می آمده است تاکنون گفته ام و پیشنهاد کرده ام امّا متاسفانه به آن اعتنایی نشده است.

http://hottg.com/IIFJO
🌐به بهانه‌ی ۸مارس؛
"درسی که باید از جنبش‌های زنان آموخت
"
✍️امیر ناظمی

زنان ایرانی به موازات انقلاب مشروطه به یکباره تبدیل به یکی از پیشروترین زنان جهان شدند. مورگان شوستر، خزانه‌دار آمریکایی، دولت ایران، می‌نویسد:
«زنان ایرانی از ۱۹۰۷م. به بعد [در دوران مشروطه] با یک جهش، مترقی‌ترین (اگر نگوییم رادیکال‌ترین) زنان جهان شده‌اند. اگر این سخن تصورات صدها ساله را دگرگون می‌سازد، چه باک، زیرا حقیقت محض است.»

بررسی فعالیت‌های زنان در «انقلاب مشروطه» نشان می‌دهد که در دل این انقلاب و به موازات آن، یک «جنبش زنان» نیز به صورت مستقل روی داده است. مساله زنان نه در اهداف انقلاب مشروطه وجود داشت و نه در نتیجه‌ی این انقلاب حقی برای انتخاب‌کنندگی (رای‌دادن) یا انتخاب‌شوندگی (نماینده مجلس شدن) زنان به وجود آمد.

مشروطه انقلابی مردانه بود، چه از منظر کنش‌گران اصلی آن و چه از منظر نتیجه‌ی مشروطه که مجلس و دولتی مردانه بود. برخلاف «انقلاب مشروطه» که با هزینه‌های بالای اجتماعی و اقتصادی بود، و در نهایت هم ناکام ماند؛ اما «جنبش زنان» به درجه بالایی از اهداف خود دست یافت. به عنوان نمونه یکی از آشکارترین تغییرات را در بخش آموزش دید.

⭕️تغییر وضعیت آموزش
تا پیش از مشروطه مدارس دخترانه ایرانی وجود ندارد. در سال ۱۲۸۲ میرزاحسن رشدیه که «مدرسه رشدیه» ( نخستین مدارس پسرانه مدرن ایران) را تاسیس کرد ، برای تأسیس مدرسه‌ی دخترانه ناکام ماند و تنها ۴روز پس از آغاز به کار، با فشار گروه‌های مذهبی بسته شد.

نخستین مدرسه دخترانه با نام «مدرسه دوشیزگان» توسط «بی‌بی‌خانم استرآبادی» چند هفته پس از امضاء قانون اساسی مشروطه تاسیس شد. زنان در فاصله ۳سال پس از این گردهمایی، در تهران بیش از ۵۰ مدرسه‌ی دخترانه تاسیس کرده بودند. همچنین یک کنگره زنان نیز در حوزه‌ی آموزش تشکیل شده بود.

به همین دلیل «تایمز» لندن گزارش «آموزش زنان در ایران» منتشر می‌کند. بر اساس گزارش نشریه شکوفه ۳سال بعدتر، یک‌هفتم دانش‌آموزان تهران، دختر هستند (در بیش از ۶۳ مدرسه دخترانه و شامل ۲۵۰۰ نفر). توسعه‌ی این مدارس محدود به تهران نیست. «صدیقه دولت‌آبادی»، دبیر «انجمن مخدرات وطن»، در اصفهان نخستین مدارس دخترانه را تاسیس می‌کند. همچنین او نخستین زنی است که پس از مشروطه بدون حجاب از خانه خارج می‌شود. در همین دوره انجمن‌های زنان نیز شکل می‌گیرند.

«فوران» در تشریح شرایط ایران در دوره‌ی ناصرالدین‌شاه می‌گوید: «زنان شهروندان درجه دوم محسوب می‌شدند». اما زنان در خلال انقلاب پروژه‌ی خاص خود را پیش بردند و مشروطه تنها یک فرصت برای پی‌گیری خواسته‌هایشان بود.

⭕️درس‌آموزی
تفاوت اصلی میان «جنبش زنان» با کلیت «انقلاب مشروطه» دربردارنده ویژگی‌هایی است که می‌تواند در جنبش «زن، زندگی و آزادی» نیز مورد توجه قرار گیرد.

انقلاب مشروطه‌ (به عنوان یک کنش سیاسی) به دنبال یک رشد سریع و راهی میان‌بر برای ایران بود. مردان سیاسی ایران راه‌حل را در تغییر ساختارهای سیاسی می‌دیدند. آنان ساده‌اندیشانه فکر می‌کردند که با تغییر ساختار سیاسی و با ایجاد مجلس و انتخابات و قانون می‌توانند به توسعه دست یابند. مشروطه‌خواهان متوجه اهمیت ارزش‌های زیربنایی مشروطه مانند آزادی، استقلال و عدالت نبودند، به همین دلیل نیز این ارزش‌ها در میان گلوله و تفنگ جایی نیافت و در آخر نیز مجلس و تغییر ساختار سیاسی نیز منجر به آن ارزش‌ها نشد.

اما زنان به جای قالب‌های نهادی و سازمانی، بر ارزش‌های خود مانند حق آموزش یا حق فعالیت اجتماعی و سیاسی تاکید کردند. هرچند ساختار رسمی آنان را نپذیرفت، اما آنان به نتیجه مطلوب رسیدند. آنان با تمرکز بر آموزش، ایجاد نهادهای مدنی (انجمن‌های مخفی یا سری زنان) و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی، خود نتیجه‌ی همان چیزی شدند که می‌خواستند خلق کنند. آنان بر «توانمندسازی جامعه» بیش از «توانمندسازی حکومت» تمرکز کردند. آنان انجمن‌ها و مدارس را پیش بردند، پیش از آن‌که ساختار رسمی آن را به رسمیت بشناسد. آنان خواسته‌های خود را مطالبه نمی‌کردند، بلکه آن را خلق می‌کردند.

جنبش زنان در مشروطه، می‌تواند یک درس‌آموزی تاریخی برای توسعه‌خواهی در ایران باشد. این که چگونه برای توسعه‌یافتگی باید به جامعه‌ای توسعه‌یافته دست یافت. به عبارت دیگر رسیدن به توسعه، بدون توانمندسازی جامعه نمی‌تواند پایدار باشد.

از این منظر «جنبش زنان» که زیر پوست «انقلاب مشروطه» جریان داشت، موفق‌تر از خودِ «انقلاب مشروطه» بوده است.
🔰 برای قوهای سیاه شمع بخرید!
✍️مجتبی لشکربلوکی

بگذارید با یک سوال چالشی شروع کنم صادقانه جواب دهید: برگردید به سی سال پیش، آیا آن موقع می توانستیم رییس جمهور شدن ترامپ را پیش بینی کنیم؟ ظهور بیت کوین را چی؟ ۱۱ سپتامبر را چی؟
می توانستیم پیش بینی کنیم یک چیزی وارد زندگی مان می شود که صبح را با آن آغاز می کنیم، شب با آن به رخت خواب می رویم. مونس همیشگی ماست؛ داخل مترو، تاکسی، کلاس، اداره، مدرسه حتی دستشویی و حمام، موقع غذا خوردن و ... هم آن را چک می کنیم (موبایل را می گویم). قطعا نه! رای آوردن خاتمی سال ۷۶؛ احمدی نژاد ۸۴ و روحانی ۹۲ را چه؟ ممکن است الان بگویید قابل پیش بینی بود. این همان خطای رایجی است که به آن می گویند پس بینی! شما کرونا را هم پیش بینی می کردید که در طول دو سال ۹ هزار میلیارد دلار به اقتصاد جهان ضربه بزند؟ احتمالا این را دیگر نمی توانستید!

به این ها می گویند قوی سیاه! داستان قوی سیاه چیست؟ قبل از اینکه استرالیا کشف شود، همه ما فکر می کردیم که قوها سفیدند تا اینکه فهمیدیم در استرالیا قوهایی هستند که سفید نیستند اتفاقا برعکس، سیاه هستند! میلیون ها بار دیدن قوهای سفید باعث نمی شود که قوهای سیاه وجود نداشته باشند.

قوهای سیاه نماد، رخدادهای مبهوت کننده هستند. از آن جهت مبهوت کننده اند که کسی آن را پیش بینی نمی کرد و برای آن هم آماده نبود. چرا؟ به این دلیل که ما آدم ها با نگاه کردن به تجربه گذشته (تاریخ)، می خواهیم آینده را پیش‌بینی کنیم. و خوب بدیهی است که در گذشته موبایل اختراع نشده بود. داعش وجود نداشت. هیتلر به دنیا نیامده بود. اتحاد جماهیر شوروی فرو نپاشیده بود و جنگ روسیه و اوکراین پیش نیامده بود و یا اگر آمده بود ما اکنون فراموش کردیم.

قوهای سیاه سه ويژگی را دارند:
▫️اول؛ دور از انتظار هستند. بنابراین ما احتمال رخداد آن را بسیار پایین ارزیابی می کنیم.
▫️دوم؛ اگر رخ بدهند تأثیرات خیلی مهم و یا وحشتناکی دارند.
▫️سوم؛ بعد از وقوع، انسان‌ها ادعا می‌کنند که چنین رویدادی قابل پیش‌بینی بود!
دقت کنید که قوهای سیاه همیشه منفی نیستند بلکه می توانند تاثیرات مثبت داشته باشند: متاورس، اینرنت ماهواره ای، موبایل، هوش مصنوعی، رمزارزها و رای آوردن مهاجرین و اقلیت ها در انتخابات کشورهای پیشرفته؛ همه قوهای سیاه مثبت هستند.

☑️⭕️تجویز راهبردی:
اولین کار این است که بپذیریم که تعیین احتمال رخداد کشف قوهای سیاه با استفاده از روش‌های علمی قابل محاسبه نیست. متاسفانه خبرگان هم در این زمینه به اندازه عوام قدرت پیش بینی دارند. پیش فرضهای ما باعث می شود که نسبت به دیدن قوهای سیاه کور باشیم. یک جمله بامزه از نسیم نیکلاس طالب (نظریه پرداز قوی سیاه) است که می گوید: مشکل خبرگان این است که نمی دانند که چه چیزهایی را نمی دانند.

دومین کار این است که علاوه بر توجه به پارامترهای قطعی (آینده قطعی) و سناریوهای احتمالی (آینده های محتمل)، قوهای سیاه (آیندهای نامحتمل) را هم در نظر بگیریم. چگونه؟ به آینده های نامحتمل فکر کنیم از بین آینده های نامحتمل آنهایی که تاثیرات خیلی اساسی روی ما دارند را شناسایی کنیم و سپس از خود بپرسیم که اثرات آن چیست و سپس چگونه می توان از اثرات منفی آن آسیب ندید؟ مثلا ما فکر می کنیم تاکنون هیچ بانکی در ایران ورشکست نشده، اگر هم ورشکست شود بانک مرکزی جبران می کند. چرا؟ چون در گذشته چنین چیزی رخ نداده. اما شاید یک دفعه فهمیدیم یک قوی سیاه لعنتی وجود دارد و دقیقا همان بانکی که ۱۰۰٪ سپرده ما در آن است ورشکست شد و...
ما شاید نتوانیم جلوی سیل، زلزله، جنگ، تورم هزار درصدی را بگیریم. اما می توانیم در معرض یک رخداد باشیم یا نباشیم و یا می توانیم اقدامات جبرانی- پوششی برای آن ها داشته باشیم یا خیر. کسی که روی گسل خانه‌ دارد، نسبت به زلزله بسیار آسیب‌پذیرتر از دیگران است. ما نمی توانیم جلوی زلزله را بگیریم، حتی نمی‌توانیم بگوییم چه زمانی زلزله می آید؟ اما می توانیم در منطقه خطر زندگی نکنیم.
چند روزی میهمان خانواده ای در اروپا بودم. دیدم ۴۰۰ شمع کوچک خریداری کرده اند و نگهداری می کنند. از آنان پرسیدم داستان چیست؟ گفتند دولت الزام کرده برای سه ماه غذا و گرما و روشنایی باید برای خود تامین کنید که در صورت جنگ های داخلی!!! از سرما و تاریکی و گرسنگی در امان باشید. با خودم فکر کردم چقدر احتمال دارد که آن کشور درگیر جنگ شود، احتمال= صفر. از خودم پرسیدم اگر رخ دهد، تاثیر آن چقدر است؟ تاثیر=بی نهایت. دقیقا این همان قوی سیاه بود.

تجربه تاریخی نشان داده، ایران سرزمین قوهای سیاه است (از بلایای طبیعی گرفته تا غیرطبیعی)، قوهای سیاه هم تاثیرات مثبت هم تاثیرات منفی بالایی دارند. نمی توانیم قوهای سیاه را صید کنیم یا رام کنیم، اما می توانیم شمع بخریم و خود را برای قوی سیاه بعدی آماده نگاه داریم.


http://hottg.com/IIFJO
بار دیگر هموطنان ما در جنوب سیستان و‌ بلوچستان در برابر سیل بی دفاع شدند؛ در سازمان عدالت و آزادی برآن شدیم بار دیگر به پشتوانه حضور و همراهی ارزشمند شما و تجربیات پیشین، یاری‌رسان هموطنان عزیزمان باشیم.
‌‌
‌‌
در پویش #همنوا_با_بلوچستان در ساخت پل باکسی در روستاهای بخش مشارکت خواهیم کرد.


اگر شما هم مایل به همراهی (به صورت نقدی و غیر نقدی) هستید از طریق دایرکت یا از طریق آقای احسان طاهری با ما در ارتباط باشید:
‌شماره تلفن:
۰۹۱۲۰۸۸۵۸۶۶
آدرس تلگرام:
@Etaaheri

#سیل_سیستان_و_بلوچستان
#سیستان_و_بلوچستان
#آستین_بالا_بزنیم
#بلوچستان


http://hottg.com/IIFJO
🌐 آذر منصورى با تحسين اقدام آفريقاى جنوبى از دولت‌ها و نهادهاى مدنى جهانى خواست به كارزار شكايت عليه اسرائيل بپيوندند.

🔺رئيس جبهه اصلاحات ايران در نامه‌اى خطاب به رئيس جمهور آفريقاى جنوبى، اقدام دولت اين كشور در طرح شكايت عليه رژيم اسرائيل در رابطه با كشتار زنان و كودكان غزه در ديوان داورى بين‌المللى را تحسين برانگيز خواند و اين كشتار را مصداق ارتكاب عمدى جنايات جنگى دانست.

🔹آذر منصورى در اين نامه به نمايندگى از طرف اعضاى جبهه اصلاحات ايران، با يادآورى و گرامى داشت مصوبه اجلاس دوربان (كنفرانس بين المللى ضد نژادپرستى در سال ٢٠٠١ ميلادى به ميزبانى آفريقاى جنوبى)، از تمامى دولت‌ها و نهادهاى مدنى جهانى تقاضا كرده كه به اين كارزار بين المللى بپيوندند.

🔹متن كامل اين نامه به شرح زير است:
جناب آقای سیریل رامافوزا
رئیس جمهور محترم جمهوری آفریقای جنوبی
با اهدای سلام و احترام
اقدام تحسین برانگیز دولت جمهوری آفریقای جنوبی در ارائه دادخواست جنایات رژیم اسرائیل در دیوان داوری بین المللى در رابطه با اقدامات این رژیم اشغالگر در کشتار زنان و کودکان که مصداق ارتکاب عمدی جنایات جنگی و نسل کشی است، برگی زرین در ادامه مبارزات ملت شما علیه رژیم آپارتاید و مایه مباهات و افتخار آزادیخواهان جهان است.

برای مردم جهان، نام آفریقای جنوبی و رهبر فقید آن نلسون ماندلا یادآور مبارزه طولانی علیه تبعیض در هر شکل آن اعم از رنگ پوست، نژاد، قومیت، زبان و مذهب و نیز برپایی نظام سیاسی مبتنی بر احترام به حقوق و کرامت انسان است.
بیش از ۷۵ سال از تأسیس رژیمی نامشروع مى گذرد که بر اساس ایده ای نژادپرستانه، سرزمین مادری فلسطینی ها را به اشغال در آورده و در مغایرت کامل باتمام ارزش های انسانی و کنوانسیون های ناظر بر آن، حقوق بشر را در سرزمین هاى اشغالى نقض کرده است.

جنایات رژیم اسرائیل در تهاجم اخیر به باریکه غزه و اقدام به اشغال این باریکه، قتل عام وحشیانه زنان و کودکان و تخریب بیمارستان ها و مدارس و حتی اماکن و ساختمان های مرتبط با نهاد های بشر دوستانه سازمان ملل متحد که دولت شما در شکایت اخیر خود نزد دیوان بین المللى دادگسترى به حق آن را تحت عنوان "جنایت علیه بشریت و نسل کشى" ثبت کرده است، در واقع استمرار اقداماتی سیستماتیک و برنامه دراز مدت این رژیم در اشغال سرزمین، ترور رهبران و کشتار زنان و کودکان فلسطینی است.

جبهه اصلاحات ایران متشکل از ٣١ حزب اصلاح طلب ضمن تحسین اقدام شجاعانه دولت آفریقای جنوبی، با یادآوری و گرامى داشت مصوبه کنفرانس بین المللی ضدنژادپرستی و تبعیض نژادى" که در سال ٢٠٠١ میلادی دولت شما میزبانی آن را در شهر دوربان عهده دار بود، حمایت قاطع خود را از آفریقای جنوبی در پیگیری این دادخواست اعلام می دارد و از تمامی دولت ها و نهادهای مدنی جهانی می خواهد به این کارزار بین المللی بپیوندند.

آذر منصورى
رئیس جبهه اصلاحات ایران

http://hottg.com/IIFJO
"همه از خداییم و بازگشت همه‌ به‌ سوی اوست..."

خبرِ بسیار تلخِ درگذشت بانوی شجاع، با اخلاق، خیرخواه و نواندیش، سرکار خانم زهرا شجاعی ضایعه‌ای ناگوار برای همه‌ی دوستان، آشنایان و عزیزانی است که از نزدیک شاهد تلاش‌های خستگی‌ناپذیر ایشان در مسیرِ تحقق جامعه‌ای برابر و توسعه‌یافته برای همه‌ی زنان و دختران ایران زمین بوده‌اند.

دردا و دریغا که جامعه‌ی امروز ما سال‌هاست به‌سبب تنگ‌نظری‌ها و عقب‌افتادگی‌های فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسیِ شماری انحصارطلب، از مشارکت و اثربخشیِ زنان کوشا، نواندیش و شخصیت‌های توسعه‌گرایی چون او محروم مانده است.

حضور کارآمد و مؤثر زهرا شجاعی در جایگاه مدیرکل دفتر مشارکت‌های زنان ریاست‌جمهوری در دولت سید محمدخاتمی و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر او برای بهبود وضعیت زنان این سرزمین و پيوستن ایران به کنوانسیون‌های حمایتی جامعه‌ی بین‌الملل و... یادگار ماندگاری است‌ که‌ چراغ راه آیندگان خواهد بود.

سازمان عدالت و آزادی ضمن گرامی‌داشت یاد و نام آن مرحوم، از خداوند مهربان برای همسر و دختران گرامی‌اش شکیبایی و سلامتی خواستار است.

فروردین‌ماه ۱۴۰۳
سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی
HTML Embed Code:
2024/03/29 09:05:26
Back to Top