TG Telegram Group Link
Channel: بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان
Back to Bottom
🔶دریافت جایزه کتاب سال بازرگان به عنوان یک نهاد فرهنگی مستقل و دارای کادر علمی، برایم ارزش معنوی زیادی داشت


🔷 دکتر نیما شجاعی نویسنده کتاب «معمای استبداد و دموکراسی در ایران» برنده جایزه کتاب سال مهندس بازرگان

📌 انتخاب کتاب «معمای استبداد و دموکراسی در ایران: چرا نهادهای سیاسی در ایران توسعه پیدا نمی‌کنند؟» به‌عنوان کتاب سال از طرف بنیاد مهندس بازرگان، حقیقتاً یکی از بهترین اتفاقاتی بود که در پایان سال 1402 برای من رخ داد. ارزش معنوی این انتخاب برای من در این است که اتفاقاً برعکس فرایندهای تباه حکومتی در جذب اعضای هیأت علمی، انتخاب آثار، و برگزاری همایش‌ها، رویدادها و نقد کتاب‌ها و کلی ریخت‌وپاش‌های سیاسی، یک نهاد مستقل از دولت، با اتکاء به داشته‌های بسیار غنی خود، و با بهره‌گیری از یک کادر علمی مستقل، این کتاب را به‌عنوان کتاب سال انتخاب و معرفی می‌کند.

📌 از همین جهت، لوح و تندیسی که از دکتر توسلی و همکاران‌شان در بنیاد بازرگان برای این کتاب دریافت کردم، تمام خستگی و تلاشی شش ساله‌ای که برای پژوهش و تألیف این کتاب کشیده بودم را جبران نمود. بعلاوه، برایم بسیار مغتنم بود که در کنار اساتید بزرگوارم، دکتر مقصود فراستخواه، دکتر هادی خانیکی، دکتر حسین پایا و دیگر اندیشمندان و فعالان سیاسی حاضر در این جلسه، سخنانی در مورد این کتاب بیان کنم.

📌 حقیقتاً تصور می‌کردم و همچنان در این اندیشه هستم که جان‌مایه‌ی کتاب معمای استبداد در ایران نقد به نظریه‌های توطئه و اتفاقاً دعوت به رویکرد «بازگشت به تاریخ» در مطالعات اجتماعی است. در همین رابطه، در سخنانم ضمن ادای دین به مهندس بازرگان بزرگ همچون دیگر اندیشمندان نزدیک ایشان که دارای آگاهی تاریخی بودند، اشاره کردم که فرهنگ سیاسی ایران در زمان انقلاب مشروطه آنقدر گشوده بود که یک مستشار آمریکایی در کنار مشروطه‌خواهان ایرانی برای تحقق آزادی مبارزه کند، اما به‌مرور این فرهنگ سیاسی آنچنان غرق در بیگانه‌هراسی و فراموشی تاریخی می‌گردد که جریان سفارت آمریکا و استعفای دولت موقت را رقم می‌زند.

📌 از نظر من، علل این مساله را می‌توان در جبرگرایی ایدئولوژیک و رادیکالیسم سیاسی دنبال نمود. در ادامه توضیح دادم که من در این کتاب از منظر تحلیل تطبیقی‌ـ‌تاریخی تلاش نمودم تا به‌صورت پیکربندی‌شده به بررسی و تبیین علل پس پشت افول دموکراسی در فرهنگ و سازمان‌های سیاسی ایران اشاره کنم. افزون بر این اعتراف کردم که این مهم را تنها‌ و تنها با کمک متون تألیفی، منابع و اسناد کتابخانه‌ای بزرگان و استادان این حوزه‌ی پژوهشی انجام داده‌ام، و حقیقتاً من به غیر از به صدا درآوردن برخی از صداهای خاموش در تاریخ مطالعات دموکراسی در ایران کار دیگری انجام ندادم.

📌 در پایان، ضمن تشکر از مسئولان بنیاد بازرگان، هیأت داوران، دکتر حسین پایا مدیر محترم انتشارات طرح نو، و همسرم که در جلسه حاضر بود، در رابطه با انگیزه‌ی اصلی‌ام در انجام این پژوهش و تألیف کتاب، بیان کردم که جانمایه‌ی همه‌ی ما ایران است، و همگان وظیفه داریم به سهم خود آنچه از آن دریافت کرده‌ایم را به آن برگردانیم و این نکته، اصل اساسی و تعهد همیشگی من به‌عنوان دانشجوی جامعه‌شناسی در انجام این پژوهش و نگارش کتاب بود. در آخر نیز گفتم که هرچند تا حدودی نسبت به کمبودها و محدودیت‌های این کتاب آگاهم، اما قلباً نسبت به دریافت انتقادات اساسی از آن استقبال می‌کنم تا با این کار بتوانم به رفع برخی از قصود خود بپردازم به این امید که این کتاب بتواند سهم کوچکی در مسیر آزادی‌خواهی، توسعه و دموکراتیزاسیون در ایران داشته باشد.

B2n.ir/w49521
🔶کتاب «دین و اخلاق محیط زیست: از تعارض تا اجماع هم‌پوش» نوشته دکتر ابوالقاسم فنایی و دکتر سجاد بهروزی در دومین جایزه کتاب سال مهندس بازرگان برگزیده شد.

📌در چکیده این کتاب آمده است: رابطه مستقیم و معناداری بین ﻣﺘﻐﻴﺮﻫﺎی اﺣﺴﺎس ﻣسئوﻟﻴﺖ، اﺧﻼق محیط‏زیستی و احیای ارزش‏های دینی و متغیر ﺣﻔﻆ ﻣﺤﻴﻂ‏زﻳﺴﺖ وجود دارد.
بررسی تطبیقی مبانی اسلام و جهان غرب در اخلاق محیط‏زیست نشانگر آن است که اسلام به دلیل گونۀ نگرش به جهان هستی، از مبانی و اصول مستحکم‏تری برای هدایت فکری عامل انسانی برخوردار است.

@Bonyadbazargan
🔶کتاب « اندیشه‌های پیشرفت و تحولات جدید جامعه ایران» تالیف دکتر هادی خانیکی و منتشر شده از سوی نشر نی، در دومین جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان، شایسته تقدیر شناخته شد.

📌این کتاب مهم‌ترین پژوهش‌ها و مطالعات دکتر تهرانیان را برای نخستین‌بار منتشر و بررسی می‌کند، اما فراتر از آن به تحولات جدید جامعه‌ ایرانی و مسئله‌ توسعه و ارتباطات در ایرانِ امروز نیز می‌پردازد.

@Bonyadbazargan
🔶بازرگان در عرصه راهبرد

✍🏻لطف‌الله میثمی

📌بیش از ۲۹ سال است که از وفات مهندس مهدی بازرگان می‌گذرد. قصد داشتم این مطالب را پیش از ۲۹ دی و در سالگشت درگذشت ایشان منتشر کنم که این امر میسر نشد. بر آنم وظیفه شاگردی خود را به جای آورم و آنچه در مجموع از مهندس آموختم را به رشته تحریر درآورم. امیدوارم تا حدی به ابعاد شخصیتی این مرد بزرگ پی برده شود. گرچه در این مختصر نمی‌توان به همه ابعاد راهبردی مهندس راه یافت، سعی دارم در آینده این نوشته را تکمیل کنم، باشد که برای جوانان مفید افتد.

📌در پی ورود به دانشکده فنی در سال ۱۳۳۸ و عضویت در انجمن اسلامی دانشجویان در سال ۱۳۳۹، با مرحوم مهندس بازرگان و کتاب راه طی‌شده ایشان آشنا شدم. از آنجا که این کتاب از ارکان آموزشی سازمان مجاهدین خلق ایران شد و نقش آموزشی و راهبردی پیدا کرد، مایلم پیش از ورود به بحث به خاطره‌ای اشاره کنم.

📌در شهریورماه سال ۱۳۴۲، فعالیت‌هایی حول و حوش دادگاه سران نهضت آزادی داشتیم. یک روز به محمد حنیف‌نژاد که تازه از زندان آزاد شده بود، پیشنهاد کردم خوب است به قم برویم و از علما بپرسیم مصداق مؤمن، کافر و منافق که در سوره بقره آمده است امروزه چه جریان‌هایی هستند. در قم به خانه مرحوم حجت‌الاسلام سید هادی خسروشاهی رفتیم و سپس در مدرسه دین و دانش، آیت‌الله بهشتی را ملاقات کردیم و از ایشان سؤال فوق را پرسیدیم. ایشان این سؤال را در دفترشان یادداشت کردند و گفتند تأمل‌برانگیز است و به ما دو نفر توصیه کردند کتاب راه طی‌شده مهندس بازرگان کار بزرگی است که یک نفر به تنهایی در حد یک دائره‌المعارف درباره اصول دین، آن هم به زبان فارسی نگاشته است و خواندن و کار کردن روی آن را به ما توصیه کردند. در جریان فعالیت حول دادگاه سران نهضت آزادی، من بازداشت شدم و محمد حنیف‌نژاد به خدمت سربازی رفت. پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۴۳ به ملاقات حنیف‌نژاد که در بیمارستان شماره ۲ ارتش بستری شده بود، رفتم. حنیف‌نژاد به من گفت در دوران خدمت سربازی کتاب راه طی‌شده مهندس بازرگان را عمیقاً مطالعه کردم، ولی کتاب جدیدی که مهندس در زندان به نام ذره بی‌انتها نوشته، بسیار جذاب و خواندنی است.

📌از سال ۱۳۴۴ به بعد که سازمان مجاهدبن خلق بنیاد گذاشته شد، حنیف‌نژاد و دوستان بنیان‌گذارش با الهام از کتاب راه طی‌شده مهندس بازرگان، کتاب راه انبیاء-راه بشر  را نگاشتند که نقش بسیاری در کادرسازی اعضای مجاهدین داشت. همچنین با الهام از کتاب ذره بی‌انتها به تبیین جهان و جهان سه عنصری پرداختند: «ماده- انرژی - اراده». بدین معنا که اگر جهان، تنها جهان ماده و انرژی بود، مشمول آنتروپی و انحطاط می‌شد، ولی می‌بینیم جهان رو به تکامل سمت‌دار و هدف‌دار است. این اراده خداوند است که از بدو خلقت جهان را به سمت تکامل رهنمون می‌کند؛ بنابراین اراده خداوند همیشه در معیت ماده و انرژی است، اما قرین آن نیست. با نهادینه شدن جهان سه عنصری در آموزش‌های مجاهدین، این اصل معیت، همیشه لحاظ می‌شد.

📌در سال ۱۳۴۳، پس از دادگاه تجدیدنظر نظامی، سیزده نفر از سران و اعضای نهضت آزادی در زندان قصر به تعامل راهبردی نشستند و به دستاورد جدیدی رسیدند که آن را به کمیته دانشجویان نهضت در دانشگاه تهران ابلاغ کردند: «شرایط پیچیده شده و نیاز به تولد مولود جدیدی است که ما رحم آن باشیم و آن از راه مبارزه مسلحانه می‌گذرد». این پیام دریافت شد و هم‌زمان جوانان نهضت نیز در بیرون از زندان به چنین جمع‌بندی رسیده بودند. پس از آزادی مهندس بازرگان از زندان در سال 1347، حنیف‌نژاد و سعید محسن به ملاقات وی رفتند و تلاش‌های خود را به ایشان گزارش دادند. ازجمله در سه سطح از کتاب راه طی‌شده پرسش‌ها و پاسخ‌هایی برای آموزش اعضا تهیه کرده بودند که به مهندس ارائه دادند و مهندس با مطالعه آن گفته بود شما شاگردانی بودید که حالا استاد شده‌اید. یادم هست حنیف‌نژاد تا پیش از لحظه اعدام، تردیدی در کتاب راه طی‌شده و ذره بی‌انتها نداشت.

منبع: سرمقاله چشم‌انداز ایران شماره 144

برای مطالعه متن کامل مقاله به آدرس http://B2n.ir/j10356 مراجعه کنید.

@cheshmandaz_iran

@Bonyadbazargan
🔶 متن تلگراف اعلام تعطیلی روز ملی شدن نفت به دستور محمد مصدق در سال ۱۳۳۰/ آرشیو کتابخانه ملی

@Bonyadbazargan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔶به یاد مرد بزرگ محمد مصدق


📌ای پرچمت مارا کفن/دور از تو بادا اهرمن/ایران من ایران من

🔹با صدای زیبای همایون شجریان

📌۲۹ اسفند روز ملی شدن صنعت نفت توسط دکتر محمد مصدق

📌روز پاسداشت استقلال و آزادی

🔷 منبع: کانال امتداد


@Bonyadbazargan
Audio
🔶 خدای اخلاقی و قداست زندگی

مطالعه تطبیقی قرآن و کتاب مقدس

سخنرانی دکتر محسن کدیور به مناسبت شب قدر

۲۱ رمضان ۱۴۴۵، ۱۲ فروردین ۱۴۰۳

@Bonyadbazargan
🔶 اوضاع شهروندان سر و سامان پیدا نمی‌کند مگر با شایستگی و سالم بودن مسئولان و مدیران؛
و مسئولان و مدیران به شایستگی و سالم بودن دست نمی‌یابند مگر با ایستادگی و پایداری ورزیدن شهروندان بر روی مطالبه حقوق اساسی خود.

📗 (بخشی از خطبه ٢١۵ نهج البلاغه)



#شب_قدر
@Bonyadbazargan
🔶 عبدالعلی بازرگان: امر به معروف و نهی از منكر حق مردم در برابر حكومت است، نه بر عکس آن


📌سوال از عبدالعلی بازرگان درباره امر به معروف و نهی از منکر

شما در سخنرانی امنیت اجتماعی و عدالت از قول امام علی گفته‌اید که حکومت وظیفه ای در ترویج دین و نظارت بر اعمال مردم ندارد
پس، امر به معروف و نهی از منکر چه می‌شود و رابطه آن با آیه : لا اکراه فی الدین قد تبین رشد من الغی چه می شود؟


📌پاسخ عبدالعلی بازرگان

     امر به معروف و نهی از منكر وظيفه و نقش و حق مردم در برابر حكومت است، نه برعكس آن. آنچنان كه در ايران انجام مي‌شود. آيا امام حسين كه براي امر به معروف قيام كرد نگران بی‌حجابي مردم بود يا بی‌عدالتی يزيد ؟ اتفاقا " لا اكراه في الدين ...." تاييد سخن بنده است، نه عملكرد حاكمان.
@Bonyadbazargan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸 یدالله سحابی؛ اسوه‌ای از متانت و پایداری در دنیای مدرن

🔹 به مناسبت بیست و دومین سالگرد درگذشت دکتر یدالله سحابی



سخنرانان:
-محمد ترکمان (تاریخ‌نگار و پژوهشگر)
-لطف‌الله میثمی (فعال سیاسی ملی-مذهبی)
-عبدالعلی بازرگان (عضو نهضت آزادی ایران و قرآن‌پژوه)
-فریدون سحابی (استاد دانشگاه و اولین رییس سازمان انرژی اتمی پس از انقلاب)

زمان برگزاری:
جمعه ۱۲ آپریل ۲۰۲۴ مورخ ۲۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۳۰ به وقت ایران و ۱۹:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

برگزاری در بستر:
کلاب «گفتگوهای ملی» :
https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی

@Bonyadbazargan
🔶نماز عيد فطر ١٣٣٧ انجمن اسلامی دانشگاه تهران

مهندس بازرگان، آيت الله طالقانی، استاد مطهری، دكتر شريعتی، دكتر يزدی، دكتر توسلی، محمد علی رجایی، مهندس والی و مهندس بدیع زادگان

@Bonyadbazargan
🔶سحابی و کشف انتهای امکان

✍️ مقصود فراستخواه

📌این مسیر تکامل مستمر و پایدار که امثال دکتر سحابی پیمودند، چگونه میسر شد؟ این سرمایه‌های فکری در این سرزمین چطور پیدا شدند؟ چطور بازرگان و سحابی پیدا شدند، تربیت شدند و به ثمر رسیدند؟ چطور می‌شود که یدالله سحابی به پایداری می‌رسد؟ در مجلس امروز بخشی از کتاب «استادانِ استادان چه کردند» را برای شما قرائت می‌کنم. این کتاب بخشی از تاریخ اجتماعی و فرهنگی نهادهای علمی، اجتماعی تاریخ معاصر در ایران از پسامشروطه تا دوره پهلوی است.

📌این کتاب به شرح اینکه استادانِ استادانِ استادان در این سرزمین چگونه به وجود آمدند و چه کارهایی کردند، می‌پردازد که بخشی‌هایی از آن را برای شما می‌خوانم:«سحابی و بازرگان از دوقلوهای نادر ایرانی در خلق و خوی و منش و بینش و کنش هستند. هر دو در علم‌آموزی نوین پیشکسوت، هر دو دانش‌آموخته دارالمعلمین، هر دو استاد دانشگاه تهران، هر دو در سیاست‌ورزی سالم، هر دو در احوال شخصی و تعهد اجتماعی خود عمیقاً مومن، هیچ‌کدام پای علم‌آموزی و حیات آکادمیک و درس و بحث علمی و حرفه‌ی دانشگری را با سیاست درنیامیختند...نهادهای مدنی، صنفی و مردم‌بنیاد متعدد دایر کردند، از جمله مدرسه، شرکت، حزب و انجمن.

📌 ملی به معنای حقیقی کلمه بودند. به اصل و اساس نهضت ملی ایران به رهبری محمد مصدق وفادار بودند و به منافع عمومی تقید جدی داشتند. تجددخواه، تحول‌خواه، آزادی‌خواه و خردگرا بودند. به اصول و ارزش‌های اصیلی که باورش کرده بودند جداً پایبند ماندند، چه در سال‌های تحصیل در اروپا و چه در ایام موفقیت‌های آکادمیک و رسیدن به منزلت‌های اجتماعی و چه در مسئولیت‌های مدیریتی. چه در سال‌های مخوف زندان، چه آنگاه که مردمان و اروپا و حتی روشنفکران از آنها روی برگرداندند و چه آنگاه که به آنها روی آوردند. این دو از آن رهبران قلیلی بودند که برخلاف رسم معمول سیاسیون زمانه، پوپولیست نشدند، موج‌سواری نکردند، فریب ندادند و با خود و دیگران و هستی بیکران صادق بودند.»

📌تیپ‌های ایده‌ال در سطح سحابی و بازرگان را می‌توان در سه سطح کلان، متوسط و خرد توضیح داد. در سطح کلان فهم تاریخ و زمانه‌ای لازم است که نسل سحابی از آن برخاسته است. سده 1200 خورشیدی، دوران رنسانس ناتمام ایران بود. در این سده کاغذ اخبار، ماشین چاپ، دارالفنون، رشدیه، دارالترجمه، انجمن معارف، مدرسه سیاسی، شرکت فرهنگ، خاندان فروغی، بانو استرآبادی، تلگراف و مشروطه، جنبش مطبوعاتی، جنبش مدارس جدید عالی را داریم و در این سده است که دارالمعلمین مرکزی و سپس عالی به وجود می‌آید و در این منطق تاریخیت در محضر علمی اساتیدی چون ذوالفنون، غلامحسین رهنما، محمود شیمی، سیدمحمدکاظم عصار، جلال همایی، سحابی و بازرگان از این محضر بیرون می‌آیند و دوره زمانه پویایی ایران را می‌بینیم. سده 1200 دوران رویای ایرانی و معاصر شدن و تجدد و تمدن ایرانی است.

📌اما این مسیر تکاملی تاریخ چرا اینگونه بالا و پایین شد؟ هیچ کجا و هیچ‌وقت مسیر تکاملی یک جامعه به‌طور خطی پیش نمی‌رود. جواب آن را باید در آنتروپی‌های کشور دید. ایران اکنون در دوره خاصی از این مسیر تکامل است و با دوره ماند(ایستا) و لختی ایران در برخی سطوح مواج هستید. اما کار تمام نیست. یک نگاه رئالیستی و یک منطق تاریخی به ما می‌گوید که ذخیره‌ها باقی ماندند و انرژی‌های آزادشده از آن کنش‌ها و تقلاها اکنون در زیر پوست این جامعه می‌خزند و رویاها به خاطره تبدیل شده‌اند. ما به داستان نیاز داریم، تاریخ ملت‌ها را همانطور که رویاها می‌سازند، همانطور نیز خاطرات‌شان می‌سازند. پس ما به داستان نیاز داریم، به داستان یدالله سحابی، عزت‌الله سحابی، مهدی بازرگان و... نیاز داریم.


🔷 منبع: روزنامه هم‌میهن

B2n.ir/z31288

@Bonyadbazargan
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔶 پیام دکتر سید محمد مهدی جعفری به مناسبت بیست و دومین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر یدالله سحابی

📌 اخلاق والای انسانی، فروتنی و تواضع کم‌مانند، خضوع علمی و رفتار صمیمانه، دکتر سحابی را به الگویی برای کسانی که می‌خواهند زیست انسانی داشته باشند تبدیل می‌کند.

📌 زندان قصر و دژ برازجان به برکت وجود مهندس بازرگان و دکتر سحابی به یک مجتمع بزرگ آموزشی تبدیل شده بود. هر کسی در هر رشته‌ای تخصص داشت بی‌دریغ به آموزش علاقه‌مندان می‌پرداخت.

📌 دکتر سحابی استادی جامع بود که در رشته‌های گوناگونی تخصص داشت. زمین‌شناسی، جانور شناسی، گیاه‌شناسی، زیست‌شناسی، زبان فرانسه و..

📌 قران،اخلاق، سیاست و سلوک انسانی را هم عملا می‌آموخت.

📌 کتاب «خلقت انسان» دکتر سحابی از آثار مهم احیای اندیشه دینی در دوران معاصر است.

@Bonyadbazargan
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔶"بازرگان؛ کارآفرین پیشگام"

📌بازشناسی شخصیت مهندس بازرگان در کِسوت یک کارآفرین ایرانی

سخنران: علی ملک‌پور

بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان

@Bonyadbazargan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔶چرا مرحوم بازرگان نخست‌وزیری را پذیرفت؟

📌مرحوم ابراهیم یزدی: مرحوم طالقانی با شناختی که داشت معتقد بود مهندس بازرگان نمی‌تواند با روحانیان کار کند.

@Bonyadbazargan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔶 شادروان دکتر یزدی: مهندس بازرگان معتقد بود مردم به جمهوری اسلامی رای دادند، نه به حکومت روحانیون

@Bonyadbazargan
🔶انسان و خدا

🔷 منبع: خلاصه مجموعه آثار (۲) مهندس مهدی بازرگان

📌 بشریت در طی ده‌ها هزار سال عمر خود، پس از آنکه از حالت فطری آزاد بدوی به مرتبه دون­ حیوانی یعنی قبول بندگی همنوع و حکومت­‌های سلطنتی تنزل نمود، تدریجاً میل به­ رهائی و آزادی و درك دموکراسی نمود و در اثر آن همکاری اجتماعی و ترقیات ناگهانی میسر گردید. با احساس حق انسانی و شخصیت ، مدارج علم و کمال را با سرعت زیاد پیموده و لاجرم بر وسعت نظر و قدرت عمل یعنی بر میراث انسانیت او افزوده شد و رفته رفته واقف به قدر و منزلت ذاتی خویش گشت.

📌 پیغمبران می­‌گویند: عوض آنکه تمام هم و غم تو متوجه و مصروف دنیای خودت باشد، دنیای دیگران را هم آباد کن. من دنیای شما را آبادکنم، شما دنیای او را، او دنیای دیگری و بالاخره آن دیگری دنیايی مرا آباد خواهد کرد. همگی دست به دست هم می­‌دهیم و دنیای همگی آباد می­‌شود.

📌به طور خلاصه سیستم تربیتی مکتب انبیاء این اختلاف اساسی دیگر را با سیستم‌های پرورشی و مسلک­‌های اجتماعی و سیاسی دارد، که در عین اداره و آبادی اجتماع ، به شخصیت فرد و به عمق ذات او عنایت داشته و از طریق تزکیه و تربیت افراد و تمرین آنها برای خدمت به اجتماع، عدالت اجتماعی را فراهم و جامعه را متقی و مترقی می­‌سازد.

📌آن مکتب­‌ها و دکترین­‌هائی که می­‌گویند فرد انسانی بی­‌ارزش است و باید فدای اجتماع شود، یقیناً اشتباه می­‌کنند و از شاهراه طبیعی و تاریخی تمدن که مسیر و مقصدش ارتقاء و عزت انسان است،­ خارج­ می­‌شوند. اصلاً­ اگر بنا باشد یک فرد­ مساوی صفر باشد، حاصل­ضرب صفر در هر عدد و جمعیتی باز صفر بوده و خود اجتماع بی­‌ارزش می­شود.

📌راه نجات بشر بازگشت: به اصل خویش یعنی به مرجع مطلق ارزش‌ها و بازگشت به خداست. انسان همه­ راه­ها را رفت و­ تجربه کرد و به اینجا رسید که امروز هست و از چالش­‌های عظیم رهایی یافت. چالش­‌های بزرگی را رفع کرد ولی باز تنگناهایی بزرگتر را موجب شد. عقل انسان بی­‌هدایت و حمایت و وحی مشکل‌گشای مشکل­ آفرین است و آرامش قرار پایدار برای آدمی نخواهد آورد. آنجایی که خدا باشد آرامش و طمائینه است و لاغیر.


B2n.ir/k28795


@Bonyadbazargan
HTML Embed Code:
2024/04/24 12:34:10
Back to Top