TG Telegram Group Link
Channel: پژوهش هنر
Back to Bottom
«مکتب یا مدرسه آتن» دیوارنگاره ای از رافائل سانسیو ملقب به رافائل است که در سال 1510 بر سقف کاخ واتیکان که اقامتگاه پاپ بود، نقش شده است. رافائل 25 ساله توسط پاپ جولیوس دوم به رم دعوت شد تا اتاقهای کاخ واتیکان را نقاشی کند. رافائل بر سقف کتابخانه کاخ نقاشی «مدرسه آتن» را خلق کرد. این نقاشی جمعی از فیلسوفان، اندیشمندان، ریاضی دانان جهان را به تصویر کشیده که در مرکز تصویر افلاطون پیر با ارسطوی جوان در حال گفتگو هستند. افلاطون با دست چپش کتاب معروف «تیمائوس» را گرفته و با دست راست به آسمان اشاره می کند که برخی بر این نظرند که این امر به گرایشات ایده آلیستی افلاطون اشاره دارد. ارسطو اما به زمین اشاره دارد و در دستش کتاب «اخلاقیات» او قابل مشاهده است.
@artsearching
در ادامه به جزییات اثر پرداخته می شود
سقراط در گوشه ای از مدرسه با خرقه سبز رنگ در میان جماعتی ایستاده و مشغول «گفتگو» است. اسکندر مقدونی در هیئت پادشاهی مقابل او ایستاده و سرخوشانه به سخنان سقراط گوش می دهد.
باید بدانیم که اسکندر شاگرد ارسطو بود.
کسی که لباس سرخ به تن دارد و با چهره ای متفکرانه در کنار اسکندر ایستاده گزنفون مورخ و فیلسوف است که درباره سقراط کتابی نیز دارد.
مدرسه آتن
@artsearching
مردی که روی پله ای نشسته و در حال نگارش یک کتاب است احتمالاً فیثاغورث فیلسوف و ریاضی دان باشد. پیرمردی که پشت سر او در حال کپی برداری از دست فیثاغورث است، «بوئتیوس» فیسلوف ایتالیایی است. آنکه با لباسی سبز و عمامه سفیدی بر سر بالای سر فیثاغورث ایستاده و با چهره متحیر و کنجکاو کتاب فیثاغورث را می نگرد ابن رشد است.
مدرسه آتن
@artsearching
در قسمتی دیگر از نقاشی «اقلیدس» ریاضی دان یونانی در کنار چهار شاگرد خود با استفاده از پرگار در حال کشیدن شکلی هندسی است.
اقلیدس شاگرد مکتب افلاطون بود.
مدرسه آتن
@artsearching
دیوژن یا دیوجانس کلبی که اینگونه آرام و متین بر پله های مدرسه تکیه داده، مبلغ ساده زیستی بود. می گویند تمام دارایی او یک عصا، یک بالاپوش و یک کاسه بوده است. او تعلقات دنیوی را رها کرد تا مانند سگ زندگی کند. تنها دارایی او یک کاسه بود که آن را هم وقتی دید سگی از رودخانه آب نوشید و رفت به دور انداخت. رافائل کاسه دیوژن را تصویر کرده است.
مدرسه آتن
@artsearching
زرتشتِ پیامبر نیز با جامه ای سفید و گوی آسمانی در دست به مباحثه با بطلمیوس ایستاده که گوی جهان‌نما در دست دارد، یعنی یکی از بهشت آسمانی روایت می‌کند و دیگری از جهان مادی. به‌باور برخی کارشناسان شخصی که گوی مینویی در دست دارد ابن‌سینا است نه زرتشت. رافائل تصویر خودش را نیز در این گوشه نقاشی در لباسی سرخ‌رنگ گنجانده که به بیننده اثر چشم دوخته است. شخص سفیدپوشی که کنار او ایستاده "سودوما" نقاش هم‌عصر و هم‌وطن رافائل است.
مدرسه آتن
@artsearching
این فیسلوف با ردای آبی و برگهای درخت بلوطی که بر سر دارد، دموکریتوس است. او از مهمترین فیلسوفان پیشاسقراطی است که سفرهای دور و درازی در جهان داشت و به ایران نیز مراجعت نموده است. می گویند استاد او یک فرد ایرانی بوده است که نظریه اتم گرایی او تحت تاثیر اندیشه ایرانی شکل گرفته. او به فیسلوف خندان معروف است.
مدرسه آتن
@artsearching
هراکلیتوس افه‌سوسی که با چهره ای غمگین و متفکر بر سنگی تکیه داده و بی توجه به اطراف خود است، به دلیل بیان مبهم و ناروشن به «فیلسوف تاریک» شهره است. او از مردم و اجتماع بیزار بود به این دلیل ترجیح داد که در کوه و دشت زندگی کند.
بیشتر فیلسوفان بزرگ از جمله افلاطون، ارسطو و بعدها هگل و حتی سقراط تحت تاثیر اندیشه های او هستند.
مدرسه آتن
@artsearching
"اِفلوطین" آخرین فیلسوف متأثر از تمدن یونان نیز آرام و دست‌به‌‌سینه با ردایی سرخ گوشه‌ای ایستاده است و نظاره می‌کند.
مدرسه آتن
@artsearching
زنون رواقی، بنیانگذار مکتب رواقی
رواقی گری مکتبی فلسفی است که در سال ۳۰۱ قبل از میلاد در شهر آتن توسط زنون پایه‌گذاری شد. انسان در مکتب رواقی به دنبال خوشبختی و نیکی است و این جستجو در طول حیات باید او را از رنج رهایی دهد.
مدرسه آتن
@artsearching
این زن در کنار پارمنیدس احتمالا هپیاتیا آموزگار و فیلسوف نو افلاطونی اهل اسکندریه باشد که در زمان حاکمیت امپراتوری بیزانس می‌زیست. هپیاتیا ریاضی‌دان بزرگی نیز بوده است.
او به دستور ارباب کلیسا به اتهام داشتن اندیشه‌های نودینی و بدعت آمیز به قتل رسید.
مدرسه آتن
@artsearching
سه گاه
شجریان
ساز و آواز در مخالف سه گاه
آواز محمد رضا شجریان
شعر از عطار نیشابوری
نی جمشید عندلیبی
تار داریوش پیرنیاکان
اجرا 1370
.
امروز روز ملی عطار بود. شفیعی کدکنی معتقد است شخصیت عطار در «ابری از ابهام» است چرا که درباره سنایی با وجود آنکه یک قرن قبل از او می زیست اطلاعاتی بیشتری وجود دارد تا عطار.
محمد عوفی در کتاب لب الالباب از او با عنوان «الأجل فریدالدین افتخار الافاضل ابوحامدِ ابوبکر العطار النیشابوری سالک جادهٔ حقیقت و ساکن سجادهٔ طریقت» یاد می‌کند. عطار هنگام حمله مغول به شهر نیشابور در سال ۶۱۸ یا ۱۹ هجری قمری به قتل رسید.
@artsearching
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کشف دیوارنگاره‌های دست‌نخورده در ایتالیا؛ تالاری شگفت‌انگیز که روایت‌گر نبرد تروا و اساطیر یونان است

در میان ویرانه‌های شهر باستانی پمپئی یک تالار ضیافت مملو از دیوارنگاره‌های دست‌نخورده با نقوشی از شخصیت‌های الهام‌گرفته از جنگ تروا کشف شد.

این تصاویر یکی از شگفت‌انگیزترین اکتشافات در این مکان واقع در جنوب ایتالیا توصیف شده است.

منبع: یورونیوز
https://bitly.ws/3hWwG
@artsearching
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
«طرحی از خاکستری و مشکی» یا «مادر نقاش» که  به مادرِ ویسلر (Whistler's Mother) نیز مشهور است، اثری از نقاش آمریکایی «جیمز مک‌نیل ویسلر» (۱۸۳۴ - ۱۹۰۳ میلادی) است که در سال ۱۸۷۱ و با رنگ روغن بر روی بوم کتان کشیده شده‌.
ویسلر قرار بوده که از روی مدل نقاشی را ترسیم کند ولی به دلیل تاخیر مدل مادرش جای او را می‌گیرد و اثر تبدیل می‌شود به یکی از معروفترین و آیکونی‌ترین نقاشی. طوری که متفکری جایی گفته هیچ اثری به مانند مونالیزای داوینچی، جیغ ادوارد مونش و مادر نقاش ویسلر جدا از ارزش‌های هنری به این درجه از توجه و نفوذ در فرهنگ عمومی نرسیده است. در فیلمِ «مستر بین( ۱۹۹۷)» , مستر بین دستمالی از جیبش در می‌آورد تا گَرد نقاشی را بزداید...(ادامه را در ویدئو ببینید) به نظرم مهمترین بخش این پارودی «تفی» است که بین روی چهره شخصیت نقاشی می‌اندازد...
باید بدانیم که این اثر بارها به عنوان نمونه و نمادی برای مادر و اهمیت خانواده به صورتهای مختلف در فرهنگ عمومی مورد استفاده قرار گرفته است.
در سال ۱۹۳۴ اداره پست آمریکا با این نقاشی تمبری چاپ کرد و زیر آن نوشت:
به یاد و افتخار تمام مادران آمریکایی
@artsearching
NOETCSphd1403_v1.pdf
12.1 MB
راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دكتری سال 1403
توضیحات بیشتر
@artsearching
Forwarded from عکس نگار
تمثيل غار Allegory of the caveكه در کتاب هفتم جمهور افلاطون آمده، یکی از مشهورترین تمثیل¬ها در فلسفه است. این تمثیل برای توضیح جهان مثل توسط سقراط به گلاوکن برادر افلاطون توضیح داده می¬شود.
افرادي در غاري زنداني هستند. سر و گردن و دست و پاهاي آنها به طوري در زنجير است كه نه مي توانند حركت كنند و نه حتي سر و گردن خود را به اطراف بچرخانند، آنها فقط مي توانند روبروي خود را ببينند. اين زندانيان از بدو تولد چنين بودهاند. در پشت سر زندانيان ديواري هست و در بين دهانه غار و ديوار پشت سر زندانيان آتشي روشن است، به گونه اي كه نور آتش از بالاي ديوار بر ديواره مقابل زندانيان مي افتد. زندانيان فقط نور تابيده بر ديواره غار را مي بينند. افرادي ديگر در حالي كه اشياء مختلف و مجسمه هايي را حمل مي كنند از بين ديوار و آتش مي گذرند و سايه اين اجسام بر ديواره غار مي افتد . اين زندانيان چون فقط اين سايه ها را مي بينند صرفاً در مورد آنها صحبت مي كنند و تنها آنها را واقعي مي بينند، حتي صداي افراد حامل اجسام به سايه ها نسبت داده مي شود، زيرا زندانيان از پشت سر خبري ندارند و نميدانند آنچه ميبينند صرفاً سايه اجسامي ديگر است.
در این میان ناگهان زنجیر از پای یکی از این زندانیان که به‌سوی دیوار غار نشسته ‌است، باز می‌شود، و آن شخص به عقب برمی‌گردد؛ پشت سر خود را می‌بیند و سپس از دهانهٔ غار بە سمت بیرون می‌رود.
وقتی که بیرون می‌رود، نور آفتاب چنان چشمش را اذیت می‌کند کە دوبارە بە سایە‌ها باز می‌گردد در واقع اعتقاداتش قوی‌تر نیز می‌شود، اما وقتی رفتەرفتە بە نور آفتاب عادت کرد و دنیای رنگی و واقعی را می‌بیند، آگاه می‌شود کە سایه‌ها واقعی نیستند. حال اگر همان شخص را بە داخل غار برگردانیم، او به رفقایش می‌گوید کە این سایەها واقعی نیستند، رفقایش بە او می‌خندد و می‌گویند به خارج غار رفته و عقلش را از دست دادە است.
افلاطون
@artsearching
هایدگر معتقد است که نظریه مُثل و تعبیر افلاطون از حقیقت با مفهوم سنتی از حقیقت در تمدن یونانی به ویژه نزد پارمنیدس یعنی آلتیا («ناپوشیدگی») در تضاد است و او حقیقت را به صور مثالی فرو می‌کاهد.
و از سوی دیگر مفهوم خیر در نظریه افلاطون بر مفهوم حقیقت اولویت دارد.
هایدگر ابتدا تمثیل غار افلاطون رو توضیح می‌دهد و سپس نظریات خود را در این باب در کتاب «آموزه حقیقت افلاطون» آورده است.
این کتاب با ترجمه طالب جابری توسط نشر لگا منتشر شده
.
تصویر، چاپ سنگی از تمثیل غار افلاطون است که در قرن ۱۶ میلادی توسط ژان سانردام نقاش هلندی خلق شده است.
@artsearching
پژوهش هنر
NOETCSphd1403_v1.pdf
مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور:
مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه تمدید شد.
HTML Embed Code:
2024/04/25 01:20:09
Back to Top